Acasă Eveniment Incendiu la o anexă gospodărească din Săcălaz. ISU atrage atenția asupra pericolelor...

Incendiu la o anexă gospodărească din Săcălaz. ISU atrage atenția asupra pericolelor de peste iarnă

DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de marți, 8 noiembrie, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au stins un incendiu la o anexă gospodărească din comuna Săcălaz. Focul a pornit din camera tehnică, acoperișul acesteia arzând pe o suprafață de 10 metri pătrați. Cu această ocazie, reprezentanții inspectoratului atrag atenția asupra pericolelor specifice perioadei de iarnă.

Despre incendiul de marți dimineață, reprezentanții ISU Timiș dau următoarele detalii: „Astăzi, la ora 09:54, am fost solicitați astăzi să intervenim pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din comuna Săcălaz. Incendiul s-a manifestat în camera tehnică, cu propagare la acoperișul acesteia, care a ars pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma inundării cu fum, a fost degradată tencuiala pereților de la încăperile învecinate. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic al curentului electric”.

În sezonul rece, odată cu utilizarea mijloacelor de încălzire crește și riscul producerii unui incendiu la locuințe. Pentru a preveni acest risc, pompierii vin cu următoarele recomandări:

  • 𝐍𝐮 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐬̦ 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐢𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐧𝐜𝐮𝐢𝐭;
  • 𝐍𝐮 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐬𝐨𝐛𝐞𝐥𝐞/𝐬̦𝐞𝐦𝐢𝐧𝐞𝐞𝐥𝐞 și utilizați doar material combustibil compatibil cu acestea;
  • 𝐍𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐮𝐬𝐭𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 ale planșeului (căpriori, grinzi, scânduri, etc.);
  • 𝐂𝐮𝐫𝐚̆𝐭̦𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐚𝐧, mai ales înainte de începerea sezonului rece.
  • Apelați la o persoană sau firmă autorizată pentru verificarea și curățarea hornului;
  • La trecerea prin acoperiș se va lăsa o 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝟏𝟎 𝐜𝐦 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐭̦𝐚 𝐞𝐱𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 care pot fi inflamabile (lemn, plastic, folii etc.);
  • 📞 În eventualitatea producerii unei situații de urgență, apelați 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐢𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝟏𝟏𝟐.

Comentarii

comentarii