Acasă Eveniment Incendiu la un laborator de genetică al USAB

Incendiu la un laborator de genetică al USAB

DISTRIBUIȚI

Pompierii timişoreni au intervenit, luni, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un laborator de genetică din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB) din Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că nu au fost detectate substanţe toxice, cauza probabilă a producerii incendiului fiind un scurtcircuit electric la o ladă frigorifică.

“Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea şi lichidarea unui incendiu produs la un laborator de genetică din cadrul USAB. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului şi după efectuarea recunoaşterii în teren, s-a constat faptul că incendiul s-a produs la etajul doi al clădirii, cu degajări mari de fum, fără flacără. Două persoane s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenţie, iar altele două au fost evacuate la momentul sosirii pompierilor. Incendiul a fost lichidat, s-a acţionat pentru ventilarea etajelor 1 şi 2, care au fost inundate cu fum. Echipajul CBRN a efectuat măsurători şi nu au fost detectate substanţe toxice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

La locul evenimentului au fost trimise forţe şi mijloace de la Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, care au intervenit cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, 1 CBRN, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, doi ofiţeri şi 22 de subofiţeri şi un echipaj SMURD.

Comentarii

comentarii