Acasă Actualitate Incendiu pe Valea Cernei. A ars aproximativ un hectar de pin negru...

Incendiu pe Valea Cernei. A ars aproximativ un hectar de pin negru de Banat, o specie protejată

865
DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit, vineri, pe Valea Cernei, în Parcul Naţional Domogled, pe teritoriul judeţului Mehedinţi, însă în apropiere de oraşul Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin. Suprafaţa afectată este de aproximativ două hectare, din care circa jumătate cu pin negru de Banat, o specie de arbori protejată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, incendiul a izbucnit, vineri, în Parcul Naţional Domogled, pe teritoriul judeţului Mehedinţi, însă în apropiere de Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin)

Este afectată o suprafaţă de aproximativ două hectare de litieră de pădure, din care aproximativ un hectar pe care se găseşte pinul negru de Banat, o specie protejată şi pe cale de dispariţie.

În sprijinul pompierilor din Mehedinţi au fost trimişi şi un echipaj de pompieri militari din cadrul punctului de lucru de la Băile Herculane şi angajaţi ai Ocolului Silvic Baia de Aramă, precum şi personal al Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei.

Acesta este primul incendiu în Parcul Naţional Domogled din acest an. Anul trecut, mai multe incendii au avut loc tot în apropiere de Băile Herculane şi a fost nevoie de intervenţia unui elicopter cu dispozitiv “bambi bucket”.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii