Acasă Eveniment Incendiu puternic la mansarda unui bloc cu cinci etaje din Timișoara ...

Incendiu puternic la mansarda unui bloc cu cinci etaje din Timișoara – Foto

1001
DISTRIBUIȚI

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, la mansarda unui bloc cu cinci etaje din municipiul Timişoara. Pompierii au constituit echipe de căutare-salvare pentru a vedea dacă sunt persoane surprinse.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, marţi, că un incendiu a izbucnit la un apartament situat la mansarda unui bloc cu cinci etaje din Timişoara.

“Arderea se manifestă în interiorul apartamentului, dar şi la nivelul acoperişului blocului. Până în acest moment nu sunt victime. S-au constituit echipe de căutare-salvare pentru a verifica dacă sunt persoane surprinse”, a transmis IGSU.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere, două autoscări de intervenţie la înalţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.

Pompierii au reușit să stingă flăcările după aproape două ore, intervenția fiind una extrem de dificilă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, nici persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

UPDATE:

”În jurul orei 17:40 am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu la acoperișul unei mansarde a unui bloc cu 5 nivele, situat pe strada Martir Elena Nicoară, Timișoara.

La sosirea echipajelor la locul intervenției incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 450 mp.

S-a intervenit cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, şi 40 de pompieri. De asemenea, la locul intervenției au fost prezente şi două echipaje pentru acordarea primului ajutor medical (1 SMURD şi 1 SAJ) echipaje de poliție şi de jandarmi.

În urma incendiului a ars acoperișul şi cele 4 apartamente de la mansarda blocului.

47 de persoane au fost evacuate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:28. În acest moment încă se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Din evidențele noastre, nu a fost emis vreun aviz pentru acest obiectiv. Însă, în anul în care a fost construită mansarda, anul 2012, nu era necesar să solicite aviz de securitate la incendiu

Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită mâine, de o echipă formată din specialiști din cadrul ISU Timiș şi Poliție”, precizează ISU Timiș

.

Comentarii

comentarii