Acasă Eveniment Incendiu violent la o fabrică de ciment din vestul țării. Pompierii au...

Incendiu violent la o fabrică de ciment din vestul țării. Pompierii au intervenit de urgență

DISTRIBUIȚI

Aproximativ o mie de metri dintr-o bandă transportoare suspendată, ce aparţine unei fabrici de ciment de lângă Deva, au fost distruşi în urma unui incendiu violent izbucnit sâmbătă seara, pompierii reuşind să stingă focul în urma unei intervenţii care s-a încheiat după patru ore, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Incendiul s-a manifestat pe un tronson al benzii de transport, situat între localităţile Fizeş şi Lunca. Intervenţia a fost dificilă deoarece banda transportoare este construită pe un traseu suspendat, iar focul ameninţa să se extindă spre o zonă situată deasupra unor case.

Pentru stingerea flăcărilor, la locul evenimentului au fost mobilizate echipe ale pompierilor militari din Deva şi Brad, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, precum şi formaţia de pompieri din cadrul fabricii de ciment.

“La sosirea forţelor, incendiul se manifesta violent fiind afectaţi aproximativ 1.000 de metri din banda transportoare, cu posibilitatea extinderii la tronsonul podului cu structură de lemn, suspendat pe piloni de beton, care trece peste mai multe case. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie limitat la timp”, a precizat sursa citată.

Toate focarele au fost lichidate după patru ore în care pompierii militari s-au luptat cu flăcările, operaţiunea de stingere fiind coordonată de o grupă operativă a ISU Hunedoara, condusă în teren de prim-adjunctul inspectorului şef al unităţii, maiorul Alin Nasta.

Pentru asigurarea măsurilor de preîntâmpinare a unui nou incendiu, la faţa locului au rămas în supraveghere, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, o autospecială a pompierilor militari din Deva şi una a operatorului economic.

Nu s-au înregistrat victime.

Cauza declanşării incendiului este în curs de stabilire.

Comentarii

comentarii