Acasă Actualitate Încep înscrierile în Programul Rabla local. Primăria Timișoara a alocat buget pentru...

Încep înscrierile în Programul Rabla local. Primăria Timișoara a alocat buget pentru 4700 de vehicule

DISTRIBUIȚI

Începând de luni, 31 iulie, de la ora 10,00, timișorenii se pot înscrie în Programul Rabla local privind casarea autovehiculelor uzate, conform anunțului dat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) vineri după-amiază. Solicitanţii, persoane fizice cu domiciliul în Timișoara, se vor înscrie pe site-ul AFM, la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei localități validate în program.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicația AFM. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi făcute înscrieri pentru un singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație. 

Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei și 2400 de lei din finanțarea alocată din Fondul pentru mediu. 

La Timișoara primăria a asigurat un buget pentru 4.700 de vehicule uzate.

Recomandăm solicitanților să își creeze cont atât pe site-ul AFM, cât și pe site-ul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, în cazul în care nu au deja. Crearea contului pe site-ul DFMT este necesară pentru primirea notificărilor după finalizarea perioadei de înscriere precum și pentru depunerea documentelor în etapele ulterioare ale programului.

Mai multe informații despre derularea programului, condiții de eligibilitate pentru solicitanți și autoturisme și etapele care urmează după finalizarea înscrierilor puteți afla accesând linkul : https://www.primariatm.ro/programul-rabla-2023/

Comentarii

comentarii