Acasă Cultura Încep Zilele Culturale Maghiare 2020 la Timişoara. Din cauza COVID19, numărul evenimentelor...

Încep Zilele Culturale Maghiare 2020 la Timişoara. Din cauza COVID19, numărul evenimentelor sunt reduse cu 50%

1402
DISTRIBUIȚI

Zilele Culturale Maghiare 2020 la Timişoara vor avea loc, în perioada 25 -27 septembrie, în Piața Unirii, chiar dacă suntem în pandemia COVID19 și chiar dacă au loc alegerile locale.

Totuși manifestările vor fi reduse cu mai mult de 50%, față de ediția din 2019, și nu vor mai exista standuri de preparate culinare gătite pe loc.

Va exista chioșcuri de unde se va putea cumpăra mâncare numai ambalată și băutură (numai la doză sau la sticlă) – bere sau sucuri.

De asemenea, din cauza coronavirusului SARS-COV2, numărul de zile cu manifestări a fost redus de la patru, la trei.

Ediția a ajuns la numărul cinci.

”Suntem în pandemie de SARS-COV2, dar asta nu trebuie să ne oprim, să nu mai facem nimic.

Organizăm această importantă manifestare nu numai pentru minoritatea maghiară, ci și pentru Timișoara și pentru modul exemplar în care se conviețuiește în Timiș, mai ales că Timișoara a fost aleasă Capitală Europeană a Culturii.

Noi contribuim cu aceste evenimente la imaginea bună a Timișoarei în Europa. De aceea am considerat că nu trebuie să întrerupem Zilele Culturale Maghiare, deși suntem în pandemie”, a spus Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara și președintele Asociației Bastion, organizatoarea Zilelor Culturale Maghiare la Timișoara.

Comentarii

comentarii