Acasă Actualitate Începe evaluarea națională 2021: 4.104 de elevi înscriși Timiș

Începe evaluarea națională 2021: 4.104 de elevi înscriși Timiș

240
DISTRIBUIȚI

Numărul  elevilor înscriși la evaluarea națională este de 4.104 elevi în Timiș, unde există 127 de centre de examen. Prima probă începe marți, 22 iunie, joi 24 iunie, este a doua probă, la matematică, iar vineri 25 iunie, va fi examenul la limba maternă.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a spus, miercuri 16 iunie, că, în Timiș, mai există 5 centre regionale de evaluare. ”Adică suntem pregătiți să luăm lucrările din județele care sunt repartizate Timișului în vederea evaluării. Avem resursele necesare atât pentru desfășurarea examenelor, cât și pentru corectarea lucrărilor în aceste centre regionale”, a declarat prof. Popescu.

Vineri 18 iunie, va avea loc o ședință tehnică la nivelul comisiei naționale pentru a se stabili tragerea la sorți a comisiilor din centrele județene.

Toți elevii de clasa a opta sunt înscriși la evaluarea națională automat cu excepția copiilor cu nevoi speciale care se înscriu în baza solicitării venite de la familie. Așadar familia decide și depune o solicitare.

Joi, prof. Marin Popescu va avea o întâlnire cu reprezentanții Prefecturii Timiș și ai celorlalte instituții abilitate  pentru a se asigura securitatea în zona unităților de învățământ.

Comentarii

comentarii