Acasă Cultura Începe Festivalul de Foarte Scurt Metraj TRES COURT, marți, la Ambasada Timișoara

Începe Festivalul de Foarte Scurt Metraj TRES COURT, marți, la Ambasada Timișoara

683
DISTRIBUIȚI

La Timișoara, cinefilii au parte de un maraton cinematografic, marți 11 iunie, începând cu ora 16:00, la Ambasada! Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT se desfășoară, în 19 de orașe din România.

Inclus în cadrul Sezonului România-Franța 2019, acest festival născut la Paris și difuzat simultan în 22 de țări, aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate.

Competiția internațională este un caleidoscop al creației cinematografice mondiale : 40 de filme care concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar și în inimile și pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenți. Foarte variată, această selecție reflectă realitatea noastră imediată, temerile și speranțele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relații amoroase, de locuri de muncă sau de situația politică.

Selecția franceză, o noutate în România anul acesta, prezintă o serie de regizori francezi și garantează preocupări și senzații franțuzești.

Competiția românească prezintă filme de maxim 4 minute realizate în România de amatori sau de tineri profesioniști, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange.

Selecția Familială este dedicată copiilor mari și mici, de la 6 la 106 ani. Într-o oră, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porți către universuri magice, luminoase și sensibile.

PROGRAM TIMIȘOARA

11 iunie, Ambasada (str. A. Seiller, nr. 2)

ora 16 – Selecţia familială

ora 17 – Selecţia franceză

ora 18 – Competiţia românească

ora 19 – Competiţia internaţională

Intrarea este liberă!

Creațiile cinematografice din cadrul festivalului nu se supun decât unei singure reguli: durata de 4 minute!

4 minute este durata strictă pe care o au la dispoziție regizorii filmelor din Festivalul Internațional Très Court pentru a vă arăta poveștile lor. În doar 4 minute, ei trebuie să dea tot ce au mai bun, să facă fiecare secundă să conteze! Rezultatul este o avalanșă de povești concise care vă vor purta într-o multitudine de universuri, de stiluri și de forme, o multitudine de ferestre către lume așa cum este ea sau așa cum ar putea fi.

Festivalul Très Court este oglinda unei generații care vrea informații, experiențe și divertisment, totul pe repede înainte. O sete care poate fi satisfăcută de cele peste 100 de filme foarte scurte din festival. Avantajul foarte scurt metrajului este că presupune multă încântare și puțin risc din partea spectatorilor. Un astfel de festival este o ocazie unică de a părăsi cărările bătute ale preferințelor dumneavoastră cinematografice și de a vă aventura pentru maxim 4 minute în stiluri diverse, de la dramă la comedie și film romantic, de la documentar la animație, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil.

Premii și recompense

Competiția internațională: Marele premiu: 1500€; Premiul pentru originalitate: 500€; Premiul pentru animație: 500€; Premiul publicului: 500€;  Premiul Canal+ : achiziționarea drepturilor de difuzare de Canal+

Competiția românească: Premiul juriului : un smartphone 4G din partea Orange și un trofeu. Premiul publicului : un smartphone 4G din partea Orange și un trofeu.

Premiul Organizației internaționale a francofoniei, care recompensează un film care pune în valoare limba franceză sau valorile francofoniei : o tabletă.

Comentarii

comentarii