Acasă Cultura Începe nebunia studenţească – StudentFest a ajuns la cea de-a XX-a ediţie

Începe nebunia studenţească – StudentFest a ajuns la cea de-a XX-a ediţie

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare festival studenţesc de artă din România, Studentfest, începe pe 2 mai, la Timişoara. Cea de-a 20-a ediţie a festivalului va reuni zeci de artişti, majoritatea în curs de devenire. Concerte live, ateliere de pictură, sculptură şi grafică, lansări de cărţi, workshopuri, proiecţii de film, petreceri şi multe altele vor împânzi oraşul timp de opt zile. Doar 15.000 de euro este bugetul total al festivalului studenţesc cu temă predestinată –  „Compromis”.

Buget de festival cât pentru so singură secţiune în 2007

„Nu vreau să ne plângem, dar bugetul festivalului este puţin mai mic decât era doar bugetul secţiunii de muzică în 2007. Scopul festivalului, la lansare, a fost să punem în valoare artişti ce nu au posibilitatea să se lanseze. Nu am dorit să aducem nume mari, pentru că nu acesta este ţelul nostru. Arta se poate face şi gratis, deşi banii o pot ajuta substanţial”, spune Cristian Panţir, preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara. Singurii bani au venit de la Raiffeisen Bank. Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş nu au alocat niciun leu pentru eveniment. Au fost însă dispuşi să popularize şi să ajute cu ce pot festivalul studenţesc. CJT a acceptat folosirea spaţiului din Bastionul „Teheresia”, iar Primăria Timişoara a popularizat festivalul prin intermediul afişelor lipite în mijloacele de transport în comun.

Implant pentru refuz – cel mai aşteptat concert de la StudentFest

În acest an, StudentFest va cuprinde nouă secţiuni: Arhitectură, Arte plastice, Fotografie, Film, Literatură, Muzică, Party, Publicitate și Teatru. Peste 300 de studenţi din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe în cele opt zile ale evenimentului studenţesc de la Timişoara. StudentFest se va desfășura în mai multe locații din oraş. Cea mai mare parte a acţiunilor are loc în Bastionul „Teheresia”, dar evenimente vor avea loc şi la Casa de Cultură a Studenţilor sau Facultatea de Arte. Studenţii se vor putea destinde la concertele din Club Daos şi party-urile organizate în Clubul Setup. Cea mai importantă trupă care va concerta pentru studenţime este Implant pentru refuz.

Comentarii

comentarii