Acasă Actualitate Începe prima fază a proiectului MultipleXity. Zona exterioară a muzeului de tramvaie...

Începe prima fază a proiectului MultipleXity. Zona exterioară a muzeului de tramvaie va fi refăcută pentru aproape trei milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță că a scos la licitație lucrările de execuție pentru reabilitarea zonei exterioare Muzeului Corneliu Mikloși, ceea ce reprezintă „Faza I” a proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity. Vor fi schimbate pavajul, mobilierul, iluminatul, dar și toate elementele aferente șinelor de tramvai în ansamblul exterior al muzeului de tramvaie.

Investiția vizează modernizarea/realizarea a: 2.408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală, 1.012 mp de suprafață vegetală și 857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene. De asemenea, vor fi planați 19 arbori, pe lângă cei trei pini care vor fi, și ei, păstrați. Valoarea totală a investiției este de 2.925.741,43 lei, TVA inclus, din care 1.989.084,92 lei pentru construcție și montaj. Valoarea pentru licitația de execuție este de 2.436.348,05 lei (TVA inclus).

hala muzeului

„Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală.

Primăria Municipiului Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului Spital de Dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei. De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene”, transmit reprezentanții primăriei.

Concursul de soluții de la MultipleXity s-a finalizat în mai 2020, câștigării contractului de peste proiectare de peste două milioane de lei făcând parte din echipa B.I.A. Șerban I. Daniel Lucian. S-au schimbat conducătorii primăriei, iar de abia în septembrie consilierii locali au aprobat și DALI-ul, documentație care ar stabilit până și „cele mai mici detalii de execuție”, după cum trasmiteau la acea vreme reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii