Acasă Actualitate Începe Salonul Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara cu 350...

Începe Salonul Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara cu 350 de invenții din 6 țări

365
DISTRIBUIȚI

Societatea Inventatorilor din Banat Timișoara, președinte ing. Remi Rădulescu, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, USAMVB, Continental Automotive și TVR Timișoara, organizează, miercuri 6 octombrie, la ora 11, un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2021, pe strada Karlsruhe nr. 12 Timișoara.

Anul acesta vor fi expuse 350 de invenții din 14 clase: medicină, agricultură, mediu, alimentație, electronică și electrotehnică, tehnic, mecanic sau paramedicină etc., create de inventatori din 6 țări: Ungaria, Serbia, Germania, Siria, România și Moldova.

Remi Rădulescu a explicat că, miercuri, va avea loc o etapă preliminară, o prezentare mixtă – online și cu prezență fizică – a invențiilor ce vor fi expuse, în perioada 12 -14 octombrie, în cadrul salonului de la Timișoara. Vor fi expuse și 15 invenții din București. ”Am și eu un stăvilar subteran pentru protecția clădirilor la inundații!”, spune Rădulescu.

Criteriile de departajare sunt: noutate, aplicații, avantaje, preț, protecția mediului, impact social și economic.

”Salonul de invenții e o treabă bună și  serioasă. Suntem animați de dorința de a avea un eveniment funcțional, interactiv, astfel încât să putem revitaliza energiile creatoare, iar spiritul inventiv să fie prezent tot timpul chiar și in condiții vitrege, de pandemie, pe care le trăim astăzi”, a spus Rădulescu.

 

Comentarii

comentarii