Acasă Actualitate Incompetență crasă! Dosarul pentru amplasarea monumentului reprezentând-l pe Adrian Bărar, greșit de...

Incompetență crasă! Dosarul pentru amplasarea monumentului reprezentând-l pe Adrian Bărar, greșit de trei ori de Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Kavarna sau Cărvuna este un mic oraș din regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, Bulgaria, aflat pe malul Mării Negre, la nord-est de Balcic. Înainte de 1320 a făcut parte din Țaratul Vlaho-Bulgar. În orășelul acesta, în 23 octombrie 2010 (la nici șase luni de la trecerea în neființă!), primarul de atunci al localității a dezvelit statuia muzicianului american de rock, Ronnie James Dio!

Decizia de a ridica acest monument a fost luată de administrația municipală, cei mai activi susținători fiind primarul orașului Tsonko Tsonkov, precum și jurnaliști, muzicieni și cântăreți de frunte bulgari. Monumentul se află în parcul central al orașului și marchează crearea așa-numitei „Walk Of Rock”. Modelul monumentului  a fost expus în timpul celor trei zile „Kavarna Rock Fest”. În ultimii ani ai vieții, Dio a venit în Bulgaria de cinci ori pentru a susține concerte și a luat parte activ la campania de eliberare a asistentelor bulgare ținute în închisoare în Libia timp de opt ani.

Artiștii din spatele proiectului sunt sculptorii Alexander Petrov și Krasimir Krastev – Lomsky.

”În Timișoara, la mai bine de doi (2!) ani de când s-a demarat inițiativa (și s-a aprobat inclusiv finanțarea parțială prin hotărâre a Consiliului Local!) de a pune în Parcul Alpinet un monument reprezentând-l pe muzicianul rock timișorean Adrian Bărar, acest lucru trenează din motive care țin atât de incompetența unui anumit funcționar din primărie, care a greșit de trei (3!) ori dosarul înaintat Comisiei de Monumente de pe lângă Ministerul Culturii, cât și din rea-voința cât și de interese  – zice-se – nu tocmai “ortodoxe” ale unor potentați ai urbei. Acum dosarul se află a patra (!) oară la Comisia de Monumente ….! – atenționează Corneliu N. Vaida.

Comentarii

comentarii