Acasă Actualitate Incredibil! Un tânăr a stat 5 zile în casă, cu febră, din...

Incredibil! Un tânăr a stat 5 zile în casă, cu febră, din cauză că DSP Timiș a uitat de el

1741
DISTRIBUIȚI

Paul Gîrbovean, un tânăr de 33 de ani din Timișoara, s-a simțit rău săptămâna trecută. Făcea febră peste 38 de grade și cum suferă de astm și a avut, în trecut, și pneumonie, ideea că ar putea fi infectat cu coronavirus l-a speriat, scrie Hotnews.ro. Joia trecută, tânărul a chemat ambulanța, dar nu a fost testat, doar i s-a recomandat un tratament cu Paracetamol. Cum simptomele nu au trecut, sâmbătă i s-au recoltat și probe pentru testul COVID. Din nefericire, tânărul a trebuit să aștepte rezultatul cinci zile, pentru că „DSP Timiș nu are în evidențe niciun test COVID pe numele Paul Gîrbovean”.

În mod inexplicabil, echipa care a venit acasă să îl testeze, trimisă de DSP Timiș, avea trecut numele lui în hârtii ca „Gîrbovean Elena”, în loc de Gîrbovean Paul, povestește el, pentru HotNews.ro. Le-a explicat că locuiește singur și că nu are pe nimeni pe nume Gîrbovean Elena în familie, iar cei care i-au recoltat probe pentru test i-au promis că vor corecta numele în toate documentele. Lucru care nu s-a întâmplat, însă.

Teoretic, din acest punct încolo, Paul Gîrbovean trebuia să stea izolat la domiciliu, să își ia tratamentul și să aștepte ca DSP Timiș să îl anunțe care este rezultatul testului, imediat ce acesta va fi gata.

Când a văzut însă că rezultatul testului nu mai vine, tânărul a început să sune el la DSP Timiș. Când i s-a răspuns la telefon, a aflat cu stupoare că DSP Timiș nu are în evidențe niciun test COVID pe numele Paul Gîrbovean. Figura un test pe numele Gîrbovean Elena, dar i s-a spus că nu îi poate fi comunicat, deoarece ar fi vorba despre o altă persoană, așa că nu i se poate comunica rezultatul testului.

Marți după-amiază, HotNews.ro a încercat, fără succes, să contacteze DSP Timiș pentru precizări în acest caz. Cum nimeni nu a răspuns la telefon, jurnaliștii s-au adresat în cele din urmă Ministerului Sănătății.

Contactați de reprezentanții Ministerului Sănătății, reprezentanții DSP Timiș l-au sunat, în cele din urmă, pe Paul Gîrbovean și i-au spus, într-o primă fază, că trebuie să vadă ce s-a întâmplat cu testul lui, pentru că nu știu exact. Ulterior, tânărul a fost anunțat că rezultatul testului său COVID este negativ.

Paul Gîrbovean așteaptă acum să primească pe mail, de la DSP Timiș, hârtia care dovedește că testul său COVID este negativ. Apoi, se poate adresa medicului de familie sau ambulanței, pentru a face investigații medicale care să arate care este cauza simptomelor pe care le are de cel puțin 5 zile și să își trateze afecțiunea de care suferă.

Citiți mai multe amănunte despre acest subiect, pe HotNews.ro.

Comentarii

comentarii