Acasă Eveniment Indicatoarele rutiere cu „Cetăţeni turmentaţi“ amplasate în Pecica, Arad, vor fi demontate

Indicatoarele rutiere cu „Cetăţeni turmentaţi“ amplasate în Pecica, Arad, vor fi demontate

660
DISTRIBUIȚI

„Cetăţeni turmentaţi“Indicatoarele de circulaţie cu mesajul de avertizare „Cetăţeni turmentaţi“, montate zilele trecute în oraşul arădean Pecica, în zona barurilor şi restaurantelor, au fost declarate ilegale şi vor fi demontate, fiind înlocuite cu alte semne de circulaţien.
Conform poliţiştilor din Arad, indicatoarele montate la Pecica, în zonele în care circulă cetăţeni sub influenţa alcoolului, nu respectă STAS-ul tehnic prevăzut de Codul Rutier, fiind astfel fără efect pentru conducătorii auto, care nu au nicio obligaţie la vederea lor. „Am fost la Primăria din Pecica şi le-am cerut să le demonteze.

Atenţie, cetăţeni turmentaţi! – noi indicatoare de circulaţie montate la Pecica-Arad

Aceste indicatoare vor fi înlocuite cu indicatoare de avertizare de tipul «Atenţie! Alte pericole», care îi obligă pe şoferi să circule cu atenţie sporită şi să reducă viteza. Indicatoarele montate de cei de la Primăria Pecica nu erau cuprinse în legislaţia rutieră, astfel că şoferii nu aveau nicio obligaţie legală la vederea acestora“, a precizat, luni, inspector Teodor Tudur, şeful Compartimentului Sistematizare şi Suport Tehnic din cadrul Poliţiei Rutiere Arad.
Tudur a mai menţionat că administraţia oraşului Pecica a montat indicatoarele fără să cunoască legislaţia rutieră în vigoare. „Cei care le-au montat nu au ştiut că aceste indicatoare cu «Cetăţeni turmentaţi» nu au voie să fie montate. Nu i-am amendat, deoarece nu au acţionat cu rea-credinţă. Eu am aflat din presă despre aceste indicatoare. Cei care trebuiau să mă anunţe erau poliţiştii din Pecica, dar ei, chiar în perioada în care au fost montate indicatoarele, erau plecaţi la Bucureşti“, a mai afirmat inspector Teodor Tudur.
Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia luată de poliţişti.

Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii