Acasă Actualitate Inedit la Timișoara. Târg pe roți în Piața Traian – ...

Inedit la Timișoara. Târg pe roți în Piața Traian – foto

DISTRIBUIȚI

Piața Traian, din centrul cartierului istoric Fabric din Timișoara, găzduia pe vremuri piața zilnică și târgurile săptămânale. Asociația Cetățean de Traian încearcă acum nu doar să schimbe imaginea cartierului printr-o reinterpretare a valorilor sale istorice, ci și să reia, într-o oarecare măsură, tradițiile locului. Iar refacerea târgului săptămânal într-o manieră modern, adică pe roți, este una dintre idei.

„Am vrut să readucem tradiția târgurilor din Traian sub o formă mai contemporană și mai în ton cu vremurile. Conceptul se cheamă Piața pe roți. Avem producători locali cu produse artizanale. Sperăm să facem din asta un fel de tradiție locală, să crească organic și în comunitate. Aceste vehicule transformate nu aglomerează prea mult piața, nu facem nici prea multe deșeuri, se stâng ușor și pleacă fără să rămână în urmă deșeuri. Și produsele lor sunt puțin mai de nișă. E un târg alternativ”, a spus Sergiu Lazin, președintele Asociației Cetățean de Traian.

La primul târg pe roți au participat cinci comercianți. Producătorii locali au venit cu produse de calitate premium, realizate după metode ecologice și sustenabile. Vorbim despre brânzeturi preparate după rețete regionale, produse de patiserie tradiționale și mezeluri bio.

Târgul pe roți din Piața Traian a fost amenajat cu ajutorul celor de la Piețe SA. 

În fiecare vineri din luna decembrie microbuzele cu produse vor poposi în Piața Traian. De săptămâna viitoare se așteaptă ca numărul comercianților să crească. 

Comentarii

comentarii