Acasă Actualitate Infecția din Parcul Scudier – pericolul major pentru sănătatea publică din centrul...

Infecția din Parcul Scudier – pericolul major pentru sănătatea publică din centrul Timișoarei – Foto Video

2477
DISTRIBUIȚI

În Parcul Scudier – Central din Timișoara, în luna ianuarie 2020, chiar în buricul târgului, la 300 de metri de Catedrala Mitropolitană și de Piața Victoriei, se află cea mai infectă zonă a orașului, plină de gunoaie și putreziciune, cu ziduri mâncate de pecingine, vorba poetului, totul transformat într-un clandestin și amenințător WC public.

Cristi – un timișorean responsabil și oripilat de ceea ce a văzut acolo – a făcut un filmuleț și ni l-a trimis la redacție să îl publicăm, împreună cu mai multe poze, să vadă și autoritățile locale, poate se vor sesiza să ia măsuri să igienizeze zona și să o amenajeze.

”În miezul Timișoarei, în Parcul Vienez (Parcul Scudier -Central), proaspăt reabilitat cu 2 milioane de euro, lângă Grădina Spaniolă, la 100 de metri, avem această pată oribilă pe fața orașului Timișoara -Capitală Europeană a Culturii 2021, cu care ar trebui să ne mândrim???!!!”, scrie Cristi, în mesaj.

Într-adevăr situația este terifiantă. Am mers și noi acolo să analizăm problema. Ce am descoperit? Mormanele de gunoaie sunt înalte de doi metri, acoperișurile din țiglă acoperită de licheni sunt sparte, iar ploaie pătrunde înăuntru distrugând totul, bazinele de înot sunt stricate, pline de deșeuri și murdărie. Fiindcă ușile de la intrare sunt dărâmate sau lipsă, bineînțeles că tot omul care trece pe acolo și îl apucă nenorocirea tocmai când se află în mers, intră acolo, indiferent că e zi sau noapte, și își face nevoile. Exteriorul zidurilor sunt mâzgălite, stricate și respingătoare.

Este clar că nu se mai poate tolera situația, fiindcă durează de zeci de ani și devine tot mai gravă și mai periculoasă pentru sănătatea publică. Alo, DSP și Primăria Timișoara!

Comentarii

comentarii