Acasă Actualitate Informaţii despre inundaţii

Informaţii despre inundaţii

DISTRIBUIȚI

Informaţiile despre inundaţii sunt necesare, mai ales dacă ai parte de o zonă unde râurile se revarsă deseori din matcă. Reprezentantul Consiliului Judeţean Timiş, Ernest Ilie, consilier la Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, a fost prezent, zilele trecute, în Limoges (Franţa), unde se desfăşoară o conferinţă a Adunării Regiunilor Europei pe tema iniţiativelor regionale în domeniul schimbărilor climatice.
Reprezentantul Consiliului Judeţean Timiş a prezentat proiectul SAFER (Servicii şi Aplicaţii pentru Reacţii în Situaţii de Urgenţă), la care instituţia administraţiei judeţene a fost invitată să participe în calitate de utilizator. Proiectul este în derulare începând din luna ianuarie şi a fost depus spre finanţare la Uniunea Europeană de către Infoterra GmbH Germania, componentă a grupului EADS.
Ca urmare a implementării SAFER, Consiliul Judeţean Timiş va beneficia de unele servicii: analize privind riscul la inundaţii (hărţi post-inundaţii, hărţi de risc la inundaţii, incluzând distrugerile materiale cuantificate, sistem de informare privind inundaţiile) şi hărţi privind bunurile (hărţi topografice digitale sau hărţi de referinţă, incluzând identificarea şi caracteristicile zonelor urbane, distribuţia zonelor urbane şi a populaţiei, distribuţia bunurilor în valori monetare (euro/mp).
„Informaţiile obţinute sunt esenţiale atât în prevenirea inundaţiilor, pregătirea pentru situaţii de urgenţă, dar şi în intervenţia propriu-zisă, imaginile fiind transmise din satelit, aproape în timp real (maximum 6 ore)”, a spus preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc. (A.P.)

Comentarii

comentarii