Acasă Actualitate Informații interesante mai puțin știute despre Germania

Informații interesante mai puțin știute despre Germania

166
DISTRIBUIȚI

Germania este una dintre cele mai apreciate țări din Europa. Cu toții am auzit de precizia germană, de perfecțiunea nemțească, de calitatea bavareză. Germania este recunoscută pentru o mulțile de lucruri, printre care nivelul educațional; cultura; nivelul de trai ridicat; investițiile în tehnologiile viitorului.

Totodată, Germania a ajuns una dintre cele mai vizitate țări grație numeroaselor obiective turistice, dar și a reliefului ofertant de care dispune. Cu siguranță este o țară ce merită explorată. Și cu toate acestea, Germania este mai interesantă decât probabil știți. Mai jos aveți o listă cu informații interesante mai puțin știute despre Germania.

Germania este prima țară din lume care a adoptat ora de vară. S-a întâmplat în 1916, la mijlocul Primului Război Mondial. Scopul a fost acela de a economisi energie.

Berlin, capitala Germaniei, are mai multe poduri față de Veneția. Conform înscrisurilor oficiale, sunt 960 de poduri. Se spune că aici se regăsește cea mai mare rețea de apă interioară din Europa.

Germania este recunoscută pentru autostrăzi și în special pentru cele de mare viteză. Însă trebuie să știți că este ilegal să rămâneți fără carburant pe una dintre austrăzile din Germania. Amenda este de 90 EURO. Da, nu este interzis ca șoferii să oprească pe autostradă în situații de urgență, însă rămânerea fără carburant nu este o urgență.

Germania are cea mai mare populație din UE. La ultimul recensământ, au fost contabilizați aproximativ 83.24 de milioane de oameni, dintre care 3.4 milioane locuiesc în Berlin.

Germania găzduiește peste 50 de cazinouri terestre, majoritatea dintre ele putând fi găsite în cele mai mari orașe din țară. Însă cazinourile renumite și cu o vastă istorie se găsesc în stațiuni și orașe balneare. Multe dintre cazinouri au cuvântul ”Bad” în denumire, dar nu înseamnă rău așa cum am fi tentați să credem, ci ”Baie / Spa”. Germania se află la al patrulea tratat interstatal privind jocurile de noroc, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2021. Astfel casino online Germania este în legalitate până pe 31 decembrie 2028.

Oktoberfest-ul din München este cel mai mare festival popular din lume. În ciuda numelui său, festivalul Oktoberfest începe de fapt în ultima săptămână a lunii septembrie și datează oficial din 1810, când prințul moștenitor Ludwig a organizat o petrecere pentru a sărbători nunta cu prințesa Terese, pe 12 octombrie.

Germania este a doua țară din Europa la consumul de bere. Anual, nemții consumă peste 2.5 miliarde de litri de bere. În Germania sunt peste 1200 de fabrici de bere care produc peste 5000 de mărci de bere germană.

Germania este țara cu cele mai multe locuri culturale. Sunt peste 6200 de muzee, 820 de teatre și peste 8800 de biblioteci la nivel național. Autoritățile spun că, în Germania, oamenii merg mai mult la expoziții și evenimente culturale decât la meciurile de fotbal.

 Germania este țara cu cei mai mari producători auto din lume. Anual, acestea vând peste 6 milioane de mașini. VW Golf este una dintre cele mai bine vândute mașini din toate timpurile. În Germania, cei mai mari producători auto sunt: Volkswagen, Mercedes, Audi și BMW.

Mai amintim următoarele: limba germană are 35 de dialecte; în Germania sunt peste 1000 de tipuri de cârnați și 300 de tipuri diferite de pâini.

Și cu siguranță asta nu e tot. Germania ascunde multe alte secrete care așteaptă să fie descoperite.

Comentarii

comentarii