Acasă Sport Înfrângerea care a îndepărtat titlul. Speranţele rămân la TAS. Oţelul Galaţi- Politehnica...

Înfrângerea care a îndepărtat titlul. Speranţele rămân la TAS. Oţelul Galaţi- Politehnica Timişoara 2-1

355
DISTRIBUIȚI

Timişorenii au trăit meciul în Piaţa Unirii 

Partida capitală pentru definirea primelor două poziţii din Liga I dintre Oţelul Galaţi şi Politehnica Timişoara s-a jucat într-o atmosferă încărcată de nervozitate, miza pusă în joc fiind una extrem de mare. Tehnicianul bănăţenilor, Duşan Uhrin Jr. a introdus în penultima etapă a campionatului o formulă de joc modificată faţă de partida precedentă, demonstrând încă o dată că trimite în teren doar jucătorii aflaţi în cea mai bună formă.

 Primul 11 folosit de antrenorul ceh i-a avut în componenţă pe Taborda, Sepsi, Ghionea, Burcă, Luchin, Ignjatievic, Bourceanu, Alexa, Goga, Ricketts, Zicu. Meciul de pe malul Dunării a început într-o atmosferă demnă de un derby, tribunele arenei din Galaţi fiind arhipline. Timişorenii au început prudent partida, încercând să taie orice fază ofensivă a moldovenilor. Egalitatea nu a rezistat decât 15 minute, cei care au deschis scorul fiind cei de la Oţelul, aceştia înscriind în urma unui corner. Tehnicianul bănăţenilor a fost nevoit să producă prima modificare în minutul 20, Pantilimon luându-i locul lui Taborda, acesta din urmă accidentându-se. Alb-violeţii au încercat să lovească pe contraatac, însă, Goga apoi Ricketts, trec pe lângă golul egalizator, şuturile celor doi atacanţi trecând peste poarta gălăţenilor. Prima repriză a trecut repede, scorul rămânând 1-0 pentru cei gazde, timişorenii ieşind în evidenţă doar prin cartonaşul galben luat de Alexa, jucătorul lipsind pentru meciul din etapa viitoare. Repriza secundă a debutat cu alb-violeţii în atac, elevii lui Uhrin încercând să egaleze cât mai repede. Scorul a devenit 1-1,Politehnica restabilind egalitatea prin golgeterul Ligii I, Ianis Zicu, fotbalistul timişorean înscriind în urma unui corner bătut de ex-gălăţeanul Bourceanu. Nervozitatea din teren s-a înteţit după înscrierea golului de către bănăţeni, ambele echipe simţind că pot pune mâna pe toate cele trei puncte puse în joc. Tabela s-a modificat din nou în minutul 71, echipa gazdă ducând scorul la 2-1, nouintratul Pena învingându-l pe Pantilimon. A urmat apoi o nouă cursă către egalare din partea alb-violeţilor, bănăţenii atacând în valuri poarta Oţelului. Tehnicianul timişorenilor a mai efectuat o schimbare, introducându-l pe Zăgrean în speranţa că bănăţeanul va reuşi un gol care să o ţină pe Poli în cărţi pentru primul titlu din istorie. Din păcate, lipsa de lucuditate şi inspiraţie şi-au spus cuvântul în jocul bănăţenilor, golul egalizator nemaivenind, astfel că scorul final al partidei a fost 2-1 pentru Oţelul. În urma acestei înfrângeri, gălăţenii s-au distanţat la patru puncte de Politehnica, iar, dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu va decide mâine ca partida dintre Oţelul şi Pandurii să se joace, echipa din Galaţi va fi noua campioană a României cu o etapă înainte de sfârşitul campionatului. Politehnica va juca în etapa viitoare contra celor de la Dinamo şi sunt obligaţi să învingă, pentru a termina Liga I măcar pe locul secund.  

 
Timişorenii au trăit meciul în Piaţa Unirii
 
Fanii alb-violeţi care nu s-au dus la Galaţi pentru a susţine echipa sau cei care nu au ales să stea în faţa televizoarelor, au fost în Piaţa Unirii unde au urmărit alături de alţi timişoreni cu inima violetă meciul Oţelul Galaţi – Poli Timişoara transmis pe ecranul gigant. Emoţiile au fost foarte puternice pentru timişorenii care au stat cu ochii aţintiţi în marele ecran în Unirii. Terasele erau pline, toţi fiind cu ochii pe ecranul unde se transmitea meciul cât o finală. La fiecare fază mai avantajoasă pentru Poli speranţa venea pe feţele celor din Piaţa Unirii, urmând ca fiecare ratare să aducă mâini în cap sau ochi trişti pe faţa fanilor alb-violeţi. S-au strâns mulţi în Piaţa Unirii pentru a-i vedea pe Poli la lucru alături de alţi tiffosi. Din păcate… ochii au rămas trişti…
 

Comentarii

comentarii