Acasă Actualitate Îngrozită că va fi adoptată de alţi oameni, Gabriela, o fetiţă de...

Îngrozită că va fi adoptată de alţi oameni, Gabriela, o fetiţă de 7 ani crescută de o familie din Bocşa, a ajuns la psiholog

1717
DISTRIBUIȚI

Gabriela, o fetiţă de 7 ani crescută de o familie din Bocşa, a ajuns la psiholog, îngrozită că va fi adoptată de alţi oameni. Familia care a crescut-o vrea să o înfieze, dar Direcţia Copilului a dat-o spre adopţie altei familii, la care fetiţa nu vrea să meargă.

Cazul “Sorina- Baia de Aramă” se repetă la Bocşa, unde Gabriela, o fetiţă de 7 ani, a ajuns la psiholog, speriată că va fi despărţită de cei care au crescut-o de la un an şi cătora le spune “mamă” şi “tată”.

Gabriela a fost dată în plasament familiei Milos, Adrian şi Cornelia, de la vârsta de 1 an și 2 luni. Fata a fost crescută cu dragoste de cei doi soţi. Aceştia au 9 copii, 19 nepoţi şi au înfiat o altă fetiţă, pe Camelia, care acum are 13 ani, după ce o avuseră în plasament de la nici o lună de viaţă. Toti copiii familiei Milos sunt majori, care casatoriti, unii dintre ei plecați la munca în străinătate.

Adrian Milos, asistentul paternal care a luat-o în plasament pe Gabriela a primit calificative maxime la toate evaluările Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Aceeaşi direcţie care i-a comunicat bărbatului că fetiţa a intrat în procedură de adopţie cu o familie din Timişoara. Iar familia Milos a fost somată să o predea pe 3 iulie pe fetiţă Direcţiei.

Această situaţie a dat peste cap viaţa liniştită a familiei Milos şi a Gabrielei. Situaţia s-a agravat în momentul în care familia din Timișoara a început să facă vizitele de acomodare la locuința familiei Milos. Gabriela a devenit irascibilă, foarte taciturnă, cu stări emoţionale confuze şi schimbătoare. La şcoală a început să caute locuri retrase, nu comunică şi nu îşi mai mâncă pacheţelul. Asta în condiţia în care familia o duce pe micuţă la 20 de km la Reşita, la un Colegiu Baptist, loc în care a făcut şi clasa pregătitoare.

La Bocşa, Gabriela şi Cornelia, copila înfiată deja de soţii Milos au toate condiţiile de care are nevoie un copil. Au cameră lor, cu mobilă făcută pe comanda pentru copii, casa are curte, grădină, loc de joacă, nu le lipseşte nimic. Fetiţele au fost integrate perfect în numeroasa familie Milos, nu s-a făcut nici o deosebire între ele şi nepoţii sau copiii familiei.

Aceste lucruri sunt confirmate de mai mulţi vecini ai familiei Milos. Oamenii spun că fetiţa este acolo la ea acasă şi că niciodată nu au bănuit că este în plasament, până nu a apărut această problemă în viaţa lor.

Mai grav este faptul că angajaţii de la Direcţia de Protecţie a Copilului, văd aceşti copii ca pe un ,,obiect al muncii”. Cu ocazia inspecţiilor făcute la domiciliul fetiţei de către angajaţii Direcţiei, Familiei Milos i s-a atras atenţia de mai multe ori că sunt prea apropiaţi sentimental de Gabriela, că nu au voia să-i ofere dragoste fiindcă de fapt aceasta este obiectul muncii.

Familia Milos nu vrea să renunţe sub nici o formă la Gabriela, oamenii merg săptămânal cu ea la Timişoara la un psiholog pediatru, pentru că, din cauza stresului că va fi luată de la mami şi de la tati, a început să aibă probleme de comportament. În acelaşi timp, familia a dat în judecată Direcţia de Protecţie a Copilului. 

Sursa: Reper24.ro

Comentarii

comentarii