Acasă Actualitate Iniţiativă cetăţenesc-antivirală a primarului Nicolae Robu: dozatoare cu substanțe dezinfectante în tramvaie...

Iniţiativă cetăţenesc-antivirală a primarului Nicolae Robu: dozatoare cu substanțe dezinfectante în tramvaie şi autobuze

414
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a decis să combată coronavirus prin montarea de instalaţii care să ofere călătorilor substane dezinfectante. Asemenea dozatoare vor fi puse în tramvaie, autobuze sau troleibuze, dar şi în incinta mai multor şcoli.

„Am decis instalarea în mijloacele de transport în comun din Timişoara, dar şi în şcoli, a unor mijloace de dezinfecţie, a unor dozatoare cu subtanţe dezinfectante. Acestea vor rămâne permanent acolo şi vom vedea cât ne costă. Nu ştiu deocamdată detalii tehnice. Important este de spus că nu e cazul să ne panicăm. Nu au fost cumpărate încă aceste dozatoare, nu ştim nici câte sunt disponibile pentru a fi cumpărate, vedeţi că toată lumea cumpără acum. Acum e momentul, trebuie instalate cât e situaţia actuală”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Deocamdată anunţul primarului nu e susţinut de niciun fel de date tehnice sau financiare. Nu se ştie cât va trebui cheltuit pentru această iniţiativă cetăţenesc-antivirală, de unde se vor achiziţiona acele instrumente de distribuire a lichidului sau cât vor scoate acestea din bugetul oraşului. De asemenea, nu se ştie când se vor cumpăra, dar important pentru edilul-şef e ca anunţul să fie lansat.

Totodată, Robu a mai spus că primăria are deja opt din cele zece containere unde să fie plasaţi virusaţii sau suspecţii de virusare până se vindecă sau se infirmă prezenţa corona virusului. În perioada următoare vor mai fi achiziţionate şi restul de două containere din seria de zece promisă de municipalitate. Robu nu a vrut să spună unde vor fi plasate aceste containere.

Comentarii

comentarii