Acasă Administraţie Inițiativă revoluționară, urgența momentului! Aquatim înființează clusterul regional al apei la Timișoara

Inițiativă revoluționară, urgența momentului! Aquatim înființează clusterul regional al apei la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sfârșitul săptămânii trecute s-a constituit într-un moment cheie pentru pașii imediați pe care Aquatim îi va face cu parteneri importanți din domeniul apei, odată cu anunțarea unei idei revoluționare care va fi transformată în realitate, în perioada următoare.

Aquatim a găzduit un nou forum local al apei, gândit și organizat împreună cu partenerul de cursă lungă, Ciprian Nanu (BDG), profesionistul care știe și „vede” perfect drumul apei din perspectivă europeană, în format complex: economic, inovativ, durabil, adaptabil, realizabil. Evenimentul a reunit specialiști din firme și instituții de profil, administrație locală, ong-uri, mediul academic.

În cuvântul adresat participanților, directorul general al Aquatim, dr.ing. Ilie Vlaicu, a punctat urgența momentului din domeniul care cuprinde tot ceea ce înseamnă apă și a anunțat inițiativa înființării primului cluster regional de această factură.

Clusterul va grupa companii de apă, firme private, specialiști, autorități, din Vestul țării, cu scopul de-a milita pentru statuarea inovației, a transferului tehnologic și științific, a limbajului comun în domeniu, drept prioritate. Uniunea Europeană este extrem de deschisă la astfel de idei „unificatoare” pe sectoarele vitale ale economiei, societății, mediului, mai mult decât atât există axe speciale de finanțare dedicate clusterelor.

Aquatim scrie, așadar, o nouă premieră iar baza a fost pusă, vineri, la Timișoara. În viitorul grup al apei vor intra toți cei care înțeleg urgența momentului din perspectiva aceasta și nevoia de-a trece de la discuții futuriste la o realitate palpabilă, în care deopotrivă firme și clienți vor avea de câștigat.

 

Comentarii

comentarii