Acasă Actualitate Inițiativa verde: 100 de proiecte România-Ungaria, 100 de copaci plantați, la Gyula

Inițiativa verde: 100 de proiecte România-Ungaria, 100 de copaci plantați, la Gyula

466
DISTRIBUIȚI

În cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, au fost plantaţi 180 de copaci, reprezentând 100 de proiecte transfrontaliere derulate cu succes în ultimii ani de administrațiile locale din cele două ţări, în această acțiune organizată anual.

La manifestarea de la Gyula, a participat şi Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Evenimentul din acest an este intitulat „Iniţiativa Verde” şi a avut loc la o zi distanţă, în oraşele Pecica din judeţul Arad (11 noiembrie)  şi Gyula, din judeţul Békés (12 noiembrie).

La evenimentul organizat la Gyula, au transmis mesaje de salut Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Stefanik András, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei; Mihaly Zalay,  preşedintele Consiliului Judeţean Bekes; Erno Gorgeny, primarul oraşului Gyula.

La eveniment au participat Roxana Racoviţă, șefa Autorității de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria din cadrul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației; Monica Terean, şefa Secretariatatului Comun al programului;  Livia Banu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO); Petru Antal, primarul oraşului Curtici, alţi  specialişti şi invitaţi.din România şi Ungaria. „Programul propune acțiuni cu impact sustenabil asupra comunităților din regiunea de frontieră, acțiuni care generează valoare adăugată și au potențial replicabil. În acest an, sărbătorim împreună natura prin plantarea de copaci, contribuind în acest fel la o calitate mai bună a vieții generațiilor” au subliniat organizatorii. La finalul programului, invitaţii au păşit pe aleea situată în dreptul Străzii Timişoara (Temesvar Utca), din Gyula, străjuită de cei 80 de copaci plantaţi aici.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este implementat în perioada 2014-2020, continuând finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-ungară, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

Comentarii

comentarii