Acasă Economic Innovation Labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma Hackathonului din Timișoara

Innovation Labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma Hackathonului din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunță cele 13 echipe calificate în urma participării la Hackathon-ul din Timișoara, ce a avut loc în acest weekend la Incuboxx. După 24 de ore de concentrare, imaginație, provocări și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 10 săptămâni de către Rosenc și Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.

Hackathonul din Timișoara este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. La eveniment au participat 25 de echipe formate din peste 70 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Evenimentul a început sâmbătă, 10 martie. Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 20 de echipe. În continuare, acestea au lucrat la realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.

Pe 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathonului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 ore alături de mentori. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 13 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Toate echipele calificate în urma Hackathonului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 10 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Innovation Labs 2018 este un program organizat de Tech Lounge, Simplon, Asociația Calemis, EduHub și Rosenc cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic, împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara și  Universitatea de Vest din Timişoara. Pe parcursul desfășurării Hackathoanelor și a edițiilor precedente, partenerii programului au contribuit sistematic și productiv la dezvoltarea echipelor și, pe termen lung, la consolidarea ecosistemului startupurilor românești atât prin interacțiunile cu membrii echipelor participante, cât și prin facilitarea accesului acestora la tehnologii bleeding edge. Prin împărtășirea experiențelor profesionale definitorii cât și a pasiunii ca mod de abordare în dezvoltarea unui produs nou, partenerii Innovation Labs aduc continuu plus valoare atât programului cât și ecosistemului antreprenorial. Succesul echilibrului între efortul depus de echipe și implicarea activă a partenerilor programului s-a tradus în timp prin recunoașterea unor echipe coagulate in Innovation Labs în cadrul unor competiții de top din domeniu, prin dezvoltarea unor produse IT de succes și prin consolidarea unei comunități dedicate inovării digitale.

Echipe calificate în programul de mentorat Innovation Labs Timișoara

RENTO RENTO este o platformă online care oferă posibilitatea de a închiria autoturisme direct de la proprietarii lor, fără a mai fi nevoie de dealeri sau firme de închiriere. Cu ajutorul Rento, doritorii vor avea parte atât de o gamă mai variată de maşini, cât şi de preţuri mai avantajoase, beneficiind de încrederea oferită prin reputațiile create în comunitatea digitală.
FOODBOX FOODBOX este o platformă online de nutriție creată cu scopul de a veni în ajutorul celor ce doresc o condiţie fizică şi un stil de viaţă sănătos, reprezentând de asemenea şi un prim pas în fundamentarea unei educații alimentare corecte. Înscrierea pe platformă este facilă, clientul completând un formular cu datele personale și obiectivele legate de greutatea şi forma sa fizică, urmând ca echipa de nutriționiști să analizeze şi să întocmească un program personalizat pentru fiecare client.
RockMyMonday RockMyMonday este o aplicaţie online care ajută tinerii ambiţioşi să-şi atingă obiectivele propuse, dându-le propriul asistent digital care să le prioritizeze planul şi activităţile săptămânii, astfel încât să-și crească productivitatea. RockMyMonday este un sistem de inteligență artificială care va învăţa în fiecare săptămână pentru a reuşi să ajungă la obiectivele propuse de către utilizator.
VR Market VR Market transpune supermarketul obişnuit în realitate virtuală, reducând atât traficul şi poluarea precum şi stresul ori timpul irosit la coadă şi casa de marcat. Cu VR Market, oricine va putea să-și facă cumpărăturile zilnice în doar câteva minute, produsele urmând să fie livrate în siguranţă acasă.
Up my Fintech Up My Fintech vine cu o soluție pentru hipermarketuri, ajutând la implementarea citirii și încasării produselor prin coduri QR, eficientizând şi simplificând procesul de achitare. Aplicaţia va crea o bază de date aplicată pentru utilizatorii săi care va permite observarea obiceiurilor de cumpărare putând astfel să personalizeze promoții, îmbunătățind experiența de cumpărare a fiecărui client în parte.  
Campfire Tales Campfire Tales este o aplicaţie care constă în conceperea unui studio indie de game development şi publishing, dorind să aducă utilizatorilor săi experiențe narative și interactive de VR / AR / Desktop / Mobile realizate cu scopul de a livra un conținut interactiv de calitate și de a crește comunitatea indie din România. Aplicaţia Campfire Tales se adresează atât gamerilor, cât şi profesioniștilor din industria de dezvoltare a jocurilor digitale.
XVision XVision este un sistem de analiză automată a radiografiilor cu ajutorul inteligenței artificiale, venind astfel în ajutorul medicilor radiologi, precum şi în cazul ţărilor defavorizate prin lipsa unor specialişti în acest domeniu. Aplicația are la bază trei rețele neuronale implementate cu ajutorul tehnologiilor Azure, Azure MAchine Learning și Azure Functions.
Reactive Boards Reactive Boards îsi propune să rezolve problema traficului din marile oraşe într-un mod inedit şi ecologic, cu ajutorul unui skateboard electric a cărui autonomie poate merge până la 25-35 km, în funcţie de dimensiunea bateriei. Produsul Reactive Boards reduce traficul şi totodată transformă călătoriile prin oraș într-o ieşire distractivă care ajută simultan şi mediul înconjurător.
MaskedMan MaskedMan este o platformă care încurajează comunicarea, negocierea şi persuasiunea, reformând într-un stil cross-platform cu mai multe variante de gameplay cunoscutul joc de societate al anilor ’80, Mafia. Într-un format retro, MaskedMan va oferi fiecăruia experienţa dorită, de la varianta clasică bazată pe chat pentru cei nostalgici până la varianta MMO în care jucătorul este cel care îşi alege rolul. 
Easy Shopping Easy Shopping este o aplicaţie online care ajută la reducerea şi eficientizarea timpului petrecut în magazine, fie că vorbim de statul la coada de la casă, ori de căutarea unui produs. Aplicaţia constă în crearea unui coș virtual, acesta având două scopuri principale: ghidarea cumpărătorului către produsele dorite și orientarea sa în caz că va decide să devieze de la traseul stabilit iniţial. Pentru poziționarea indoor, Easy Shopping se bazează pe tehnologia Bluetooth Beacon.
GearJobs.com GearJobs este o platformă online care permite interconectarea profesioniștilor în IT, creată cu scopul întemeierii unei comunităţi de experţi în domeniu care să le permită să lucreze împreună pe diferite proiecte dar şi a învăţării de noi tehnologii şi a întocmirii unui portofoliu propice angajării în cadrul unei companii. GearJobs vine şi în ajutorul companiilor, platforma generând liste de specialişti în baza criteriilor şi a parametrilor selectaţi. 
PharmOnline PharmOnline este o platformă farmaceutică destinată în mod special produselor dificil de localizat, care îi sprijină pe cei ce nu dispun de timpul ori posibilitatea deplasării. Prin simpla trimitere a reţetei pe platformă, produsele sunt localizate, putând fi achiziționate şi livrate către destinatar.
BONOBO BONOBO este o aplicație mobilă bazată pe geolocație care oferă un cadru sigur și prietenos pentru a cunoaște oameni noi şi în afara mediului virtual. Spre deosebire de alte aplicaţii, BONOBO nu se axează pe un grup de prieteni deja existent, neavând conceptul de followers sau newsfeed, ci punând la dispoziția utilizatorilor un mijloc prin care aceștia să intre în contact direct cu oamenii din zona lor geografică. BONOBO doreşte a crea un mediu proactiv, în care fiecare persoană să iasă din zona de confort, leagând noi prietenii bazate pe activităţi şi interese similare.

Comentarii

comentarii