Acasă Actualitate “Însemnări vizuale la Jimbolia”

“Însemnări vizuale la Jimbolia”

DISTRIBUIȚI

Tabără de creaţie la Jimbolia
În perioada 5-14 august, Jimbolia s-a transformat într-un loc numai bun pentru creaţie. Tinerii artişti participă la o tabără de creaţie organizată de UAP Timişoara şi Primăria Jimbolia. La tabără participă 17 pictori şi graficieni din Bucureşti, Timişoara, Focşani, Bacău, Sibiu. Tabăra este la prima ediţie, dar, după cum spune primarul din Jimbolia, vor mai fi şi altele. 

Excursii la vecinii de peste graniţă
“În câteva  ore, am pus la cale detaliile acestei tabere. Am hotărât ca tabăra să fie cu tineri artişti, iar, începând de la anul, vom desfăşura chiar două tabere – una pentru artişti români şi una internaţională. Oraşul Jimbolia este un oraş frumos, cu un centru frumos, cu cinci muzee, bălţi pe o sută de hectare. Locul de muncă este în Clubul Copiilor, care a fost reabilitat anul trecut. Ne-am folosit şi de proximitatea Jimboliei faţă de Serbia şi Ungaria şi am oferit, sâmbătă şi duminică, câte o excursie în Serbia şi Ungaria”, a spus primarul Kaba Gabor. Jimbolia este un oraş cunoscut drept o oază de cultură, unde se desfăşoară multe evenimente de acest gen. Aici se organizează şi un festival de blues, chiar şi o manifestare dedicată bicicletelor şi mersului pe două roţi. Acum a venit rândul picturii să se desfăşoare.

Inspiraţie…
Participanţii la tabăra de creaţie fac parte din rândul artiştilor tineri. Artiştii participanţi sunt Alina Slimovschi, Anca Ciofârlă, Delia Călinescu, Mihai Zgondoiu, Cristian Pavelescu, Florin Tomescu, Marian Dobre, Andrei Pavel, Gheorghiţă Bălan, Costin Brăteanuu, Dora Brăteanu, Mihnea Baran, Teophil Soltész, Anca Iulia Ciucur, Alina Nicoară, Sorin Nicodim. Curatorul taberei din partea Filialei din Timişoara a UAP este pictoriţa Alina Slimovschi, iar din partea Primăriei oraşului Jimbolia se ocupă de organizare şi buna desfăşurare a lucrurilor Nicoleta Suciu, directoarea Casei de Cultură. “Venim din locuri diferite ale ţării. Avem nişte gazde extraordinare care ne-au purtat în excursii, ne-am inspirat din excursiile pe care le-am făcut”, spune Alina Slimovschi . Lucrările care vor rezulta în urma acestei tabere de creaţie rămân în Jimbolia. Câte două lucrări în cazul fiecărui participant. De altfel, la înheierea taberei se va vernisa o expoziţie cu lucrările realizate în aceste zile la Jimbolia. Numele taberei e unul grăitor: “Însemnări vizuale la Jimbolia”. Tinerii artişti vor avea ocazia să facă o serie de “însemnări”, în suflet, în gând, pe care mai apoi le vor transpune pe pânză. Tabăra de creaţie este la început, dar a pornit cu dreptul. Şi acesta este doar începutul, pentru că vor mai urma şi alte tabere de gen. Tot în oraşul Jimbolia. Un oraş cu mai multe muzee decât multe oraşe mari. Şi are împrejurimi care merită văzute… şi pictate.

Comentarii

comentarii