Acasă Economic Insolvența, în dezbatere la CCIA Timiș

Insolvența, în dezbatere la CCIA Timiș

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu  Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, organizează în data de 6 aprilie 2023, între orele 10.00 – 15.00, în Sala BANATCentrului Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22) conferința cu tema: ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”.

În temeiul Parteneriatului de Colaborare încheiat între Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, CCIA Timiș are prilejul să fie gazda și să organizeze această conferință.

Dificultatea financiară și insolvența fac parte din viața companiilor astfel încât va fi abordată problema și din perspectiva creditorului, a celui care este afectat de insolvența partenerului său de afaceri. Vor fi prezentate idei și măsuri de limitare a expunerii înainte de intrarea în insolvență a partenerului, sintetizam drepturi și obligații ale creditorilor odată cu deschiderea procedurii, dintr-o perspectivă practică a lectorilor având la bază experiența în domeniul insolvenței acumulată în peste 20 de ani și din derularea a peste 1000 de dosare/cazuri. 

Echipa de specialiști / lectori va fi formată din:

  • Dr. Av. Gheorghe PIPEREA, partener coordonator SCA Piperea și Asociații și RomInsolv SPRL
  • Alexandru RĂȚOI, partener SCA Piperea și Asociații
  • Florian MATEIȚĂ, partener RomInsolv SPRL
  • Mircea DEACONU, partener RomInsolv SPRL.

Co-moderator și lector este Dr. av. Dr. Flavia Consuela CRĂCIUN , practician în insolvență, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT, care va prezenta problematica aferentă creanțelor curente în procedura insolvenței.

Este de notorietate faptul că fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ ale dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor. Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și, totodată, și nu în ultimul rând, cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința este structurată în două sesiuni și o pauză de cafea.

Taxa de participare: 150 lei + TVA pentru membri CCIAT și 200 lei+TVA pentru nemembri

Data limită de confirmare: 4 aprilie 2023 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0736985482. Vă rugăm să transmiteți confirmările de participare la adresa de e-mail: mvasiu@cciat.ro.

Comentarii

comentarii