Acasă Actualitate Inspectoratul Şcolar Timiş s-a lămurit de „şcolile groazei”

Inspectoratul Şcolar Timiş s-a lămurit de „şcolile groazei”

492
DISTRIBUIȚI

Marin Popescu: “La şcoala din Şipet există o tendinţă violentă, din toate punctele de vedere”

Inspectorul de sector şi-a făcut datoria într-o zonă ciudată din Timiş. El a raportat Inspectoratului Şcolar Timiş situaţia extrem de violentă de la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea timişeană Şipet. Incidente similare au avut loc şi la câţiva kilometri distanţă, la şcoala din comuna Tormac. Controlul IŞJ a venit în urma dezvăluirilor din ziarul ZIUA de Vest, despre „şcolile groazei” din comuna Tormac. Conducerea IŞJ a recunoscut că la Şcoala din Şipet  există „o tendinţă violentă, din toate punctele de vedere” şi promite măsuri drastice.

Violenţă fizică, verbală şi emoţională

O mămică de la Şcoala din Şipet a ajuns într-o situaţie disperată, după ce toţi cei cinci copii ai săi au refuzat să meargă la şcoala din localitate. Copiii Mariei Jurca nu au mai vrut să plece de acasă, după ce, susţine ea, sunt bătuţi constant de către o gaşcă de colegi. Directoarea nu a luat nicio măsură, conform Mariei Jurca.  Un inspector de sector a mers la Şcoala din Şipet şi a făcut lumină. „Ca urmare a discuţiei avute cu doamna Jurca (n.r. – mama ai căror copii nu mai voiau să meargă la şcoală), până vineri (12 noiembrie), direcţiunea şcolii este obligată să transmită Inspectoratului Şcolar Timiş un plan de măsuri pentru reducerea violenţei la nivelul unităţii de învăţământ. La Şcoala din Şipet există o tendinţă violentă, din toate punctele de vedere, atât violenţă fizică, cât şi verbală şi emoţională”, ne-a declarat inspectorul şcolar general de Timiş, Marin Popescu.

Dezastru pe toată linia

Ibolya Pereş, directoarea Şcolii din satul Şipet şi cea din comuna Tormac, a încercat să ascundă incidentul. În urmă cu mai bine de două săptămâni, ea declara pentru ZIUA de Vest că: „La Şipet nu s-a confirmat cazul. Acolo sunt alte probleme. Am verificat, joi, acest lucru”. La o altă şcoală pe care o conduce, cea din Tormac, un elev a fost bătut crunt de colegi. Elevul din clasa a VII-a s-a lovit cu capul de beton şi a făcut comoţie cerebrală. În urma accidentului, elevul de 15 ani a ajuns la nivelul unui copil de 8 ani. Inspectorul general de Timiş pune piciorul în prag: „Doamna directoare, care are la şcoala din Şipet un profesor coordonator, dacă nu se implică cum trebuie, s-ar putea să avem o mare problemă şi doamna directoare ar trebui să răspundă. Săptămâna viitoare vom descinde din nou la şcolile din Şiept şi Tormac. Există probleme la Şipet, din punctul de vedere al intrării la ore, a calităţii actului didactic şi al violenţei. IŞJ va face, în perioada următoare, o inspecţie generală la unităţile de învăţământ din Tormac”, ne-a declarat Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.
 

Comentarii

comentarii