Acasă Administraţie Inspectorii români și sârbi au finalizat controalele pe cursurile de apă din...

Inspectorii români și sârbi au finalizat controalele pe cursurile de apă din Banat. Care e situația pe Bega?

485
DISTRIBUIȚI

Comisia hidrotehnică româno-sârbă a terminat controalele la obiectivele şi cursurile de apă din zona Banatului – anunță Administrația Bazinală de Ape Banat (ABAB) Timișoara.

Sorina Neaga a explicat că, în perioada 07-09 septembrie, au avut loc verificările de toamnă a obiectivelor de interes comun româno-sârbe, pentru apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe teritoriul românesc.

Inspecțiile au drept scop urmărirea exploatării şi întreţinerii lucrărilor hidrotehnice aflate în zona comună de interes şi au vizat cursurile de apă: Aranca, Timiș, Bega navigabilă, Moravița, Bârzava.

Au fost examinate de experții români și sârbi tronsoane de dig de pe râurile mai sus menționate, care au fost găsite bine întreținute. S-au verificat și stăvilarul de frontieră, stația de pompare Valcani 1 și Aranca care sunt în stare de funcționare, precum și polderul Gherteniș. Nu au fost uitate nodurile hidrotehnice de la Uivar și Sânmihaiu Român, elemente cheie în navigația pe #Bega. Toate lucrările hidrotehnice ale Apele Române Banat urmăresc să garanteze siguranța cetățenilor.

Aceste verificări se realizează în conformitate cu art. 28 al Regulamentului comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă.

Comentarii

comentarii