Acasă Actualitate Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române a dispus măsuri de întărire...

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române a dispus măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat

DISTRIBUIȚI

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan Ivaşcu a fost într-o vizită de lucru la structurile Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi a dispus măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, mai ales în contextul numărului mare de migranţi care reuşesc să treacă ilegal graniţa. 

”Inspectorul general a verificat, în teren, modul în care se realizează misiunile de supraveghere şi control la frontiera terestră,  în vederea depistării persoanelor care nu respectă regimul frontierei de stat,  cu scopul principal de creştere a gradului de siguranţă a cetăţeanului şi combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere. De asemenea, şeful PFR s-a asigurat că au fost dispuse măsuri de protecţie a personalului în situaţia înregistrării unor temperaturi extreme cum ar fi reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, alternarea efortului dinamic cu cel static şi a perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite pentru poliţiştii de frontieră care lucrează în aer liber”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de sâmbătă.

În context, a avut loc şi o întâlnire operativă cu conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru stabilirea unor aspecte de natură operativă.

”Menţionăm că, poliţiştii de frontieră timişeni continuă să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, a fost întărit dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat şi se acţionează în sistem integrat, prin desfăşurarea de acţiuni comune cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţie, Jandarmerie, Inspectoratul General pentru Aviaţie). De asemenea, resursele umane şi materiale vor fi angrenate, în mod progresiv, în funcţie de dinamica situaţiei operative înregistrate, în diferite zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române de la graniţa de sud-vest a României. Nu în ultimul rând, pentru gestionarea acestui fenomen, se pune accent pe cooperarea cu autorităţile de frontieră din ţările vecine şi din celelalte state ale Uniunii Europene, precum şi cu Agenţia Frontex, printr-un schimb de date şi informaţii referitoare la persoanele/grupurile cunoscute cu preocupări pe linia migraţiei ilegale, în baza protocoalelor, planurilor sau înţelegerilor de cooperare”, se mai arată în comunicat.

Încă de la începutul anului măsurile de supreveghere a frontierei sunt consolidate de o operaţiune Frontex care se derulează în această perioadă în zona de frontieră cu Serbia, acţiune care vizează gestionarea  migraţiei ilegale.

Comentarii

comentarii