Acasă Eveniment Inspectorul general Marin Popescu – alături de campania “Nu te pune cu...

Inspectorul general Marin Popescu – alături de campania “Nu te pune cu bănăţenii!”

230
DISTRIBUIȚI

Campania de mare succes, de protecţie a mediului, “Nu te pune cu timişorenii!” a fost adaptată sub denumirea “Nu te pune cu bănăţenii !” în comuna Periam, judeţul Timiş, începând cu miercuri, 15 iunie. Sute de elevi de la Şcoala cu clasele I –VIII şi de la Liceul Periam au participat la lansarea campaniei, alături de prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general şi de conducerea unităţii şcolare.

“Avem nevoie de atitudine şi implicare…!”

“Avem nevoie de atitudine şi implicare, pentru a avea un mediu mai curat şi mai frumos. Mesajul campaniei arată ce trebuie să faceţi în comunitate şi să vă implicaţi. De obicei, copiii sunt foarte receptivi şi pot da idei măreţe, dar trebuie capacitaţi”, a spus Marin Popescu.  “Vă invităm la schimbare de atitudine. Dacă vedeţi pe cineva că aruncă chiştocul sau hârtia pe stradă să le atrageţi atenţia, zâmbind, că a pierdut ceva. Să aveţi curajul să le-o spuneţi direct că nu e bine ce fac. Împreună să reconstruim sentimentul de demnitate al bănăţeanului”, i-a îndemnat pe elevi Lia Lucia Epure, vicepreşedintele Clubului Rotary Timişoara şi directorul cotidianului ZIUA de Vest. Proiectul “Nu te pune cu bănăţenii!” doreşte să stimuleze sentimentul demnităţii bănăţeanului civilizat, o persoană care nu este capabilă să „piardă” mucul de ţigară sau ţigara pe stradă, într-un parc sau alt loc public, nu este capabilă să arunce pe lângă coşul de gunoi, să lase resturile din casă în alt loc decât cel indicat de primărie sau de compania de salubrizare, nu poate fuma acolo unde fumatul este interzis, nu poate face nimic din ceea ce face rău cetăţeanului de lângă el. Una dintre vedetele show-biz-ului, celebră la nivel naţional, care a sprijinit proiectul a fost Dan Negru. El a participat, împreună cu voluntarii, la culegerea de chiştoace şi hârtii în Piaţa Victoriei din Timişoara şi în Piaţa Unirii.

Schimbare de mentalitate

“Orice schimbare pleacă de la fiecare dintre noi. Elevii e bine să se implice în menţinerea unui mediu curat. Copiii sunt la vârsta când acumulează cunoştinţe şi îşi formează caracterul şi este foarte importantă o asemenea campanie privind protecţia mediului. Împreună cu elevii, mergem de două ori pe an la Periam Port, unde facem curăţenie. Avem şi concursuri de menţinere a curăţeniei în şcoală”, a declarat prof. Adriana Bucşe, directorul Liceului Periam.  Campania “Nu te pune cu bănăţenii!” a fost lansată de către Clubul Rotary Timişoara, în parteneriat cu Primăria Periam, Smithfield Ferme şi ZIUA de Vest, cu sprijinul conducerii Liceului Teoretic Periam şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Acţiunea are loc după ce proiectul s-a bucurat de mare succes în Timişoara, aproape doi ani, în perioada 2009 –2010. De asemenea, în primăvara anului 2011, proiectul a fost lansat şi în Şcoala cu clasele I –VIII Jimbolia şi la Liceul din Jimbolia, adaptat sub denumirea “Nu te pune cu jimbolienii!”.

 

{vsig}galerie/periam{/vsig}

Comentarii

comentarii