Acasă Actualitate Instanța a decis: încercarea primarului Săcălazului de a-și elimina opoziția din Consiliul...

Instanța a decis: încercarea primarului Săcălazului de a-și elimina opoziția din Consiliul Local a fost ilegală!

DISTRIBUIȚI

Vineri, 18 februarie, judecătorii Tribunalului Timiș i-au mai dat o lovitură primarului Săcălazului, Viorel Nicu (PMP), anulând două hotărâri de Consiliu Local prin care acesta încerca să își elimine opoziția. Concret, primarul convocase mai multe ședințe din scurt, uneori și modificând ora și locul de desfășurare cu puțin înainte de începutul acestora. În mod logic, consilierii locali nu apucau întotdeauna să țină pasul cu convocatoarele ședințelor „de îndată” și s-au ales cu „absențe nemotivate”. Pe 7 ianuarie, la câteva zile după emiterea dispozițiilor de primar de constatare a încetării mandatului, Viorel Nicu aducea în plen și proiectele de hotărâre aferente, aprobate până la urmă de consilierii locali care îi țin partea.

În această situație erau șapte dintre cei opt consilieri locali din opoziție. În urma excluderilor, primarul nici nu a mai așteptat mult pentru a se folosi de noua majoritate de 7 la 1, aprobând chiar începând ședința în care au fost votate încetările de mandat și alte proiecte „cu cântec”. Cei șapte consilieri locali care, practic, au rămas fără mandat timp de o lună și jumătate sunt: Alina Ștefania Gavrilă și Laurențiu Adrian Raita de la PSD; Cătălin Pînzariu și Sabin Emilian Ceontea de la PNL; Liviu Ioan Vasiu de la ALDE; Cosmin Ciprian Dumitrașcu și Cătălin Sfarghiu de la USR. Sfarghiu și Ceontea sunt cei doi care și-au câștigat vineri procesele. Ceilalți încă își așteptă primele – sau următoarele, în cazul celor cu pronunțare amânată – termene.

Iată decizia Tribunalului Timiș: „Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a Dispoziţiilor Primarului Comunei Săcălaz nr. 390/30.09.2021, nr. 399/01.10.2021 şi nr. 404/05.10.2021, invocată de reclamant. Admite acţiunea formulată de reclamantul Sfarghiu Constantin-Cătălin, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Comunei Săcălaz şi Primarul Comunei Săcălaz. Anulează Hotărârea Consiliului Local al Comunei Săcălaz nr. 8/07.01.2022 şi referatul constatator nr. 222/04.01.2022. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 2.550 lei reprezentând cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial şi taxa judiciară de timbru. Definitivă. Pronunţată azi, 18.02.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

 „Consilierul USR Constantin Cătălin Sfarghiu câștigă în instanță și revine în Consiliul Local Săcălaz! După ce la începutul lunii ianuarie primarul PMP al localității Săcălaz a inițiat un proiect de hotărâre prin care se decidea într-un mod complet nelegal încetarea mandatelor a 7 consilieri locali, astăzi, Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză colegului nostru Cătălin Sfarghiu. (…)

Este a treia oară când datorită consilierilor USR se anulează în instanță deciziile nelegale ale primarului din Săcălaz. Edilul pare mai degrabă preocupat cu încălcarea normelor legale și ale celor de bun-simț decât de gestionarea primăriei. Din păcate costurile pentru aceste procese pierdute sunt plătite din banii contribuabililor”, transmit și reprezentanții USR Timiș.

„Din punct meu de vedere, legea e mai presus decât orice! Mai ales când vorbim de o dorință de răzbunare personală… Un primar care încalcă legea nu face decât să țină pe loc comuna și comunitatea”, s-a rezumat la a ne declara consilierul local USR.

Comentarii

comentarii