Acasă Actualitate Instituțiile din subordinea Consiliului Județean Timiș nu mai pot angaja personal neesențial

Instituțiile din subordinea Consiliului Județean Timiș nu mai pot angaja personal neesențial

DISTRIBUIȚI

”Banii publici vor trebui cheltuiți cu grijă, de asemenea, se opresc angajările nejustificate”, le-a transmis președintele CJT, Alin Nica, în cadrul unei întâlniri, directorilor celor zece instituții aflate în administrarea consiliului județean.

Importanța activității instituțiilor subordonate Consiliului Județean în noul context epidemiologic a fost subiectul central al întâlniri de astăzi a președintelui

Alin Nica cu directorii acestora. De asemenea, președintele CJ Timiș a anunțat că a oprit angajările nejustificate în instituțiile din subordine și a cerut eficientizarea cheltuirii banului public.

Noul președinte al CJT a dorit să afle dificultățile fiecărei instituții în contextul pandemiei, dar și problematicile punctuale. Concluziile întâlnirii vor fi utilizate în identificarea celor mai bune soluții pentru reducerea impactului negativ al contextului epidemiologic, având în vedere că în mare parte acestea activează în domeniul cultural, grav afectat în întreg ansamblul lui.

De asemenea, pandemia ridică noi provocări și în privința asistenței sociale, unde președintele CJ Timiș a anunțat deja două prime măsuri de intervenție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului fiind în subordinea Consiliului Județean. Vă reamintim, CJ Timiș va achiziționa 10 concentratoare de oxigen, care vor ajunge la căminele pentru vârstnici și la unitățile de tratament pentru cei care suferă de boli psihice. În plus, înființăm un call center pentru asistența permanentă a persoanelor bolnave de COVID-19, aflate în izolare sau carantină.

 Consiliul Județean Timiș are în subordinea sa nouă instituții de cultură și servicii publice: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Prestări Servicii, Direcția de Evidență a Persoanelor, Biblioteca Județean Timiș „Sorin Titel”, Centrul de Cultură și Artă al Județului, Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”

Comentarii

comentarii