Acasă Politica „Ţinta numărul unu a USL în Timiş este câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean...

„Ţinta numărul unu a USL în Timiş este câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Timiş”

350
DISTRIBUIȚI
Spune Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, numindu-l „capul caracatiţei portocalii din Timiş” pe Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş şi al PDL Timiş

Prim-vicepreşedintele PSD Timiş, viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu, a declarat că principala ţintă, la nivel naţional, a Uniunii Social Liberale (USL), este îndepărtarea PDL din toate structurile administrative locale. Pe acelaşi fir logic, venind în plan local, Grindeanu susţine că, în Timiş, ţinta numărul unul pentru USL este câştigarea preşedinţiei CJ Timiş, funcţie ocupată în prezent de preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc. „Cum am mai spus, Constantin Ostaficiuc este capul caracatiţei portocalii din Timiş. Prin funcţiile de preşedinte al CJ Timiş şi preşedinte al PDL Timiş dirijează majoritatea serviciilor deconcentrate, unde numirile au fost făcute, până la nivel de grădiniţă, pe criteriu politic”, spune prim-vicepreşedintele PSD Timiş. Ţinta numărul doi la nivelul judeţului, spune acelaşi Grindeanu, este câştigarea tuturor primăriilor unde nu sunt edili liberali, social-democraţi sau conservatori. Evident, cap de listă este Primăria Timişoara. 
 
„Poate dacă n-ar umbla atât prin ţară să-i facă campanie lui Blaga, domnul Ostaficiuc s-ar putea ocupa mai mult de judeţ”
 
Păstrându-l în colimator pe liderul PDL Timiş, Grindeanu insinuează o prea puternică implicare a lui Ostaficiuc în alegerile interne din PDL, în detrimentul problemelor judeţului. „Poate dacă n-ar umbla atât prin ţară să-i facă campanie lui Blaga, domnul Ostaficiuc s-ar putea ocupa mai mult de judeţ. Îl rog pe domnul Ostaficiuc să lase campania şi să se ocupe de problemele judeţului, pentru că acestea ne afectează pe toţi”, spune Grindeanu. Nemulţumirile lui Grindeanu sunt legate şi de readucerea în actualitate a poveştii unirii aeroporturilor din Timişoara şi Arad. „La vizita doamnei Boagiu (n.r. – ministrul Transporturilor), domnul Ostaficiuc şi-a arătat „forţa” pe care o are la nivel central. Cuvântul acestuia nu contează în faţa domnului Falcă (n.r. – primarul Aradului). (…) Povestea cu aeroporturile este aceeaşi de anul trecut, însă împachetată altfel”, spune Grindeanu, solicitând o mobilizare generală pentru stoparea fuzionării celor două aeroporturi, mai ales în lipsa unui studiu competent realizat în prealabil. „Studiul de fezabilitate trebuie realizat transparent, nu ascuns prin birouri, astfel încât să dea bine pentru Arad. (…) Înţeleg dorinţa unora de a ateriza direct la Arad, ca să nu mai ia maşina până acolo, însă dacă s-ar grăbi, mai bine, să facă autostrada Arad-Timişoara, ar ajunge mai repede şi cu maşina”, mai spune Grindeanu.
 
„Domnul Grindeanu ar trebui să lase avioanele pentru oamenii mari”
 
Liderul PDL Timiş a răspuns la acuzele formulate de Grindeanu printr-un comunicat remis de Biroul de presă al filialei. „Constatăm cu uimire că domnul Sorin Grindeanu uită pentru ce a fost trimis de alegători în fruntea Primăriei Timişoara şi, în loc să-şi vadă de atribuţiile încredinţate de şeful său direct, primarul Gheorghe Ciuhandu, se lansează în tot felul de speculaţii fără nicio bază reală. Îi sugerăm domnului Grindeanu, care se califică pentru poziţia de cel mai slab viceprimar al urbei, să rezolve problemele oraşului înainte ca timişorenii să fie nevoiţi să-şi ia măşti de gaze din cauza prafului, să-şi schimbe maşinile din cauza gropilor de pe străzi sau să stea la  cozi la ortopedie din cauza trotuarelor proaste. (…) Proiectul de preluare a aeroportului din Arad de către cel din Timişoara, mai precis asigurarea managementului şi la aeroportul din Arad de către actuala conducere a Aeroportului Traian Vuia (cele două instituţii urmând să funcţioneze ca două centre de profit) reprezintă un proiect pe care nu ne aşteptăm ca domnul Grindeanu să-l înţeleagă, dar care, în viitor, va aduce beneficii mari întregii regiuni. De altfel, nu s-a finalizat niciun studiu de fezabilitate, iar cele spuse de domnul Grindeanu sunt doar intoxicări care i-au fost servite de oamenii care au profitat de naivitatea lui deja proverbială. Viceprimarul PSD ar trebui sa se ocupe de bărcuţele cu panouri solare pe care le promovează intens şi să lase avioanele pentru oamenii mari”, răspund democrat-liberalii.

Comentarii

comentarii