Acasă Cultura Întâlnirea monografiștilor satelor din Banat și din Serbia a avut loc la...

Întâlnirea monografiștilor satelor din Banat și din Serbia a avut loc la 35 km de Timișoara

562
DISTRIBUIȚI

Întâlnirea monografiștilor satelor bănățene a avut loc, la sfârșitul săptămânii, la Birda, la 35 km de Timișoara, și a reunit un număr mare de autori de monografii din Banat România şi din Serbia.

Acțiunea a fost demarată și organizată de Ioan Traia, președintele Asociației Publiciștilor Presei Rurale din Banat, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș. 

Dincolo de cunoaşterea şi stabilirea de relaţii profesionale, activitatea monografiştilor este promovată şi valorificată prin schimb de carte, prin participarea la lansările de monografii săteşti unde autorii se invită reciproc, stabilind o strânsă legătură între ei şi comunităţile pe care le reprezintă.

Este vorba de dezvoltarea unei vieţi culturale diversificate şi competitive la nivel european ca element definitoriu pentru afirmarea identităţii naţionale şi coeziunii sociale din spaţiul bănăţean.

Această activitate a fost înscrisă în agenda culturală pe anul 2019 a CJT.

Cu acest prilej, au avut loc prezentarea monografiilor, discuţii pe marginea lor, schimbul de informaţii şi date, care au relevat o activitate culturală utilă şi valoroasă.

Analiza şi perpetuarea corectă a normelor de redactare ştiinţifică este unul din obiectivele acestei activităţi, deoarece monografia este o lucrare prin excelenţă ştiinţifică.

Comentarii

comentarii