Acasă Eveniment Întâlniri ale consiliilor de cartier, în luna aprilie

Întâlniri ale consiliilor de cartier, în luna aprilie

DISTRIBUIȚI

Luna aprilie nu va fi una foarte plină, din punct de vedere al activităţii consiliilor de cartier ale Timişoarei, doar două astfel de organizaţii stabilindu-şi întruniri. Seria întâlnirilor din luna aprilie va fi deschisă de Consiliul consultativ de cartier Fabric, care se va reuni joi, 2 aprilie, de la ora 17, la Şcoala generală nr. 5 de pe strada Moise Nicoară nr. 17 din Timişoara. Şedinţa a fost convocată de preşedintele consiliului, Constantin Ilena-Savulov, şi va avea pe ordinea de zi puncte referitoare la ecologizarea cartierului, protecţia mediului, salubritate şi drumuri şi trotuare.
Consiliul cartierului Fabric este penultimul constituit în Timişoara, iar cetăţenii din zonă nu au stat degeaba după constituire. Aceştia s-au implicat într-o serie de activităţi şi acţiuni comune pe teren cu reprezentanţi ai Primăriei, în special ai Direcţiei de Mediu.
“Au fost inventariate mai multe terenuri care pot fi exploatate ca spaţii verzi, locuri de joacă sau parcări ecologice, s-au montat cutii poştale pentru a primi sesizări din partea locuitorilor, a fost organizat un concert de colinde de Crăciun cu implicarea copiilor de la mai multe şcoli şi grădiniţe, este în curs de realizare ziarul cartierului”, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.
În plus, în viitorul apropiat, se va realiza un studiu, în parteneriat cu reprezentanţi ai Direcţiei de Drumuri şi Transporturi, în vederea identificării problemelor din zonă şi a soluţiilor concrete în ceea ce priveşte drumurile şi circulaţia/semnalizarea rutieră.
Cea de-a doua întrunire a lunii aprilie este organizată de Consiliul de cartier al zonei Iosefin-Dâmboviţa, urmând să se desfăşoare în 9 aprilie, de la ora 17, la Colegiul Naţional Bănăţean.
La precedenta întâlnire, din luna februarie, membrii consiliului de cartier au putut afla despre proiectul reconstrucţiei Pieţei Iosefin şi a zonei Văcărescu, iar acum se vor dezbate în principal probleme de mediu şi de salubrizare a cartierului. (A.BOGDAN)

Comentarii

comentarii