Acasă Economic Întâmpină noul sezon rece cu o sobă călduroasă de tip șemineu

Întâmpină noul sezon rece cu o sobă călduroasă de tip șemineu

749
DISTRIBUIȚI

O soba semineu poate reprezenta cu ușurință o variantă alternativă la modele tradiționale de șeminee pe lemne. Ultimele inovații în materie de sisteme de încălzire, au reușit să transforme dintr-o simplă sobă, o sursă importantă de căldură, care poate să completeze cu stil și eleganță, orice poveste de amenajare transformându-ți cu adevărat locuința, în “acasă”. Cunoaștem deja eficiența sobelor confecționate din fontă, care încep să emane căldură imediat dupa aprinderea focului, dar câți dintre noi cunoaștem avantajele utilizării sobelor din oțel, căptușite cu șamotă?

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu șamota, trebuie să știe că este vorba despre un material consumabil, cu abilități impresionante de izolare termică, ce au rodul de influența semnificativ în bine, procesul de ardere și in acelasi timp, de creștere a randamentului sobei confecționate din acest complex de materiale specializate. Datorită temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, rămân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior și la nivel de burlan soba, curățatul devenind mai ușor, în timp ce sticla, va rămâne mereu curată. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect deosebit, în comparație cu modelele clasice. Totuși, deoarece vorbim despre un material consumabil, șamota necesită înlocuire în decurs de 4 – 5 ani, pentru conservarea în parametri optimi a avantajelor folosirii acesteia. 

Un alt aspect bine de avut în vedere, se referă la puterea acesteia care trebuie aleasă în funcție și de suprafața care urmează să fie încălzită. În oferta profesioniștilor de la Pefoc.ro ai la dispoziție o gamă variată de modele de sobe care din punct de vedere al puterii, pot varia de la sobe pentru încăperi reduse ca spațiu, și până la modele care se apropie de randamentul specific unui semineu pe lemne traditional, putând încălzi spații generoase și chiar camere adiacente locului de montaj. Așa cum aminteam mai devreme, modelele din oțel cu șamotă, au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere, datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru a obține căldura constantă, care să se propage mai mult timp, chiar și după stingerea efectivă a focului, cele mai potrivite variante sunt sobele cu pereți din fontă.

Un alt aspect de menționat este designul. Modelele actuale de sobe sunt deosebit de aspectuoase și concepute special pentru a se potrivi în povestea arhitecturală a locuinței tale, indiferent de stil sau decor. Astfel poți găsi sobe ultramoderne cu picior de susținere, în formă ovală, sau sobe rustice, placate cu teracotă. Pentru spații mai mici se găsesc și modele mai înguste.

Căldura naturală emanată de arderea lemnelor este incomparabilă, și tocmai de aceea, cei mai multi dintre clienti, apelează cu încredere la acest tip de încălzire pentru locuințele lor. Anotimpul rece se apropie în pas alergător, așa că nu mai sta pe gânduri și investește deștept într-o sursă de căldură de care te vei putea bucura întreaga iarnă!

Pefoc.ro iți stă la dispoziție cu o ofertă bogată de sobe din fontă și oțel cu șamotă, pentru toate gusturile și buzunarele. Pe lângă toate acestea, vei primi consultanță specializată, transport gratuit în întreaga țară pentru orice model de sobă, alături de garanție între 2 și 5 ani.

Comentarii

comentarii