Acasă Actualitate Întârzieri la deponeu din cauza ploii

Întârzieri la deponeu din cauza ploii

414
DISTRIBUIȚI

„Între 10 şi 15 zile, în acest moment, există întârzieri din cauza vremii”, spune Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş
Ploaia din ultimele zile a adus cu ea şi întârzieri în ceea ce priveşte construcţia deponeului ecologic de la Ghizela. După cum declară chiar preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, este vorba de aproximativ 10-15 zile de întârziere în construcţia acestui deponeu ecologic atât de necesar pentru judeţul Timiş. Necesar în primul rând şi pentru simplul fapt că groapa de gunoi de la Parţa este cu lacătul pe ea, iar gunoiul din Timişoara e dus prin alte locuri, chiar şi prin alte judeţe. „Avem ceva probleme. Ploile acestea, care ne îngreunează lucrul, şi sunt probleme care nu le putem să le înecăm. Ploile ne îngreunează ritmul la şantierul de la Ghizela. Se intră foarte greu în teritoriu, dar lucrările merg mai departe. În fiecare marţi, o echipă e acolo pentru a supraveghea lucrările”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, în şedinţa de plen de luni, în faţa consilierilor judeţeni.
Se lucrează
Deponeul ecologic este o dorinţă veche a timişenilor. Iar închiderea gropilor de gunoi cam de prin tot judeţul face acest deponeu şi mai necesar. Greu a fost până s-a pornit această construcţie a deponeului. Ani de zile s-au schimbat locuri pentru construirea lui, au existat certuri, dezbateri şi mutări a ceea ce urma să devină deponeul ecologic. După contestaţii şi procese, în sfârşit s-a desemnat un constructor, care s-a pus pe treabă. Septembrie este termenul când acest deponeu trebuie finalizat. Ostaficiuc spune că se lucrează în continuare, chiar dacă există condiţii grele din cauza vremii. „Între 10 şi 15 zile, în acest moment, există întârzieri din cauza vremii. Se lucrează. Nu am acceptat nici un fel de decalare. Încercăm să supraveghem constructorul în aşa fel încât să se poată lucra foarte intens”, a mai spus Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii