Acasă Eveniment Interceptări de telefoane, în cazul „Jaful de la BRD Timişoara

Interceptări de telefoane, în cazul „Jaful de la BRD Timişoara

DISTRIBUIȚI

Adio „metode convenţionale” în cazul posibililor spărgători de bănci recidivişti…
Convorbirile telefonice ale mai multor infractori cunoscuţi în baza de date a structurilor  din cadrul MI pot fi ascultate în aceste zile. Măsura a fost luată după ce poliţiştii au realizat că nu-i pot prinde cu „metode convenţionale” pe cei ce au jefuit o sucursală BRD din Timişoara. Tâlharii, cu feţele acoperite, au plecat cu 73.500 de lei, pe 30 decembrie, după ce au lovit omul de securitate şi au ameninţat casieriţa.

Telefonale, ascultate prin excludere…

Surse din apropierea anchetei susţin că măsura ascultării telefoanelor a fost luată după ce suspecţii au rămas de negăsit în urma audierii mai multor martori decât au fost descoperiţi iniţial. Chiar dacă se ştie că niciun infractor ce se respectă nu are un număr permanent de telefon, verificările se fac prin excludere… „Verificările convorbirilor telefonice se fac prin excludere. Verificăm până putem ajunge unde ne-am propus”, susţine un apropiat al anchetei jafului de la Timişoara. Nici pistele indicate de „vânătorii de recompense” nu au dus nicăieri. Ministerul de Interne a anunţat, iniţial, o recompensă pentru cei ce dau informaţii ce pot duce la prinderea infractorilor. Nici până acum nu s-a vehiculat nicio sumă.

Desfăşuarea anchetei, ţinută departe de publicul larg

Anchetatorii înclină să creadă că spargerea de la Timişoara seamănă izbitor cu cea din februarie 2009, de la o sucursală a Băncii Transilvania. Atunci, doi bărbaţi mascaţi au plecat cu 246.00 de lei după ce au lovit în cap paznicul şi au ameninţat casieriţa. Exact ca în jaful de la Timişoara… Tehnica, prin care se doreşte prinderea tâlharilor de la Timişoara, a „trădat” în jaful sucursalei BRD, de pe Calea Aradului. Camerele de luat vederi s-au defectat brusc pe durata jafului. „Se lucrează informativ şi tehnic. Ancheta a avansat, dar desfăşurarea ei nu poate fi făcută publică. Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a-i prinde pe suspecţi”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii