Acasă Eveniment Interpretul de muzică populară Vasile Iova a fost găsit fără suflare în...

Interpretul de muzică populară Vasile Iova a fost găsit fără suflare în apartamentul său, la două săptămâni de la deces

2362
DISTRIBUIȚI

Profesor de muzică la mai multe instituții de învățământ din Arad, absolvent al Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și al Liceului Pedagogic din Oradea, interpretul de muzică populară Vasile Iova (65 de ani) a fost găsit fără suflare, înainte de Paște, de către vecini și autorități, în apartamentul său dintr-un bloc situat în cartierul Micălaca. Din câte se pare, Vasile Iova a fost găsit după aproximativ două săptămâni de la deces, într-o stare avansată de degradare.

Vasile Iova s-a născut în satul bihorean Râpa, de pe malurile Crişului Negru, transmițând prin cântec generațiilor viitoare autenticitatea folclorului românesc. Artistul stabilit în Arad a colaborat cu formaţii şi interpreţi de valoare, dar în memoria iubitorilor de gen a rămas mai ales cu duetele realizate alături de cântărețul arădean Ghiță Baciu.

Din repertoriul său amintim piese cunoscute, precum: „Târnăviţă, târnăviţă”, „Mândruţă cu casa-n colţ”, „Până-i lumea n-oi muri”, „Din Ţara Crişurilor”, „Mult mă judecă lumea” etc.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii