Acasă Actualitate Intoxicare marca Nicolae Robu. Contractul cu Retim nu se referă la deșeurile...

Intoxicare marca Nicolae Robu. Contractul cu Retim nu se referă la deșeurile vegetale de pe străzile Timișoarei

759
DISTRIBUIȚI

Cu 350 de rampe clandestine de gunoi pe străzi și cu 5.000 de tone de deșeuri strânse de Retim de pe străzi în primele luni ale anului, Timișoara suferă. Și suferința este accentuată de o administrație condusă de un primar incapabil să vadă realitatea. Și să-și asume rezolvarea problemelor. Primarul Nicolae Robu încearcă, prin orice mijloace, să dea vina pe alții. Că o face pe pagina sa de Facebook este una. Dar că manipulează și mistifică adevărul în acte oficiale ale Primăriei Timișoara este mult mai grav. Astfel, în Raportul de specialitate privind aprobarea ”Planului de prevenire și măsuri privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara”, s-a strecurat, voit, o mare minciună. În raportul semnat de șeful Biroului Salubrizare din Primăria Timișoara, Daniel Coraș, se precizează că: ”în momentul de față, în baza contractului de delegare prin concesiune a activității de colectare și transport a deșeurilor nr. 2303/08.12.2017 semnat cu operatorul RETIM ECOLOGIC SERVICE SA pentru Zona 1  a județului Timiș, acesta colectează deșeurile abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara. Deșeurile abandonate pe domeniul public sunt constituite în mare parte din trei categorii: deșeuri vegetale, deșeuri rezultate din construcții și demolări și deșeuri voluminoase de uz casnic”.

Cu alte cuvinte, munții de crengi uscate de pe străzi sunt acolo pentru că Retim nu își face datoria. Fals! Surse din cadrul Retim ne-au precizat că în anexa la contractul de delegare nu se amintește nimic de deșeurile vegetale. Pe care Retim (și se pare că nici Brantner) NU are nici o obligație contractuală să le ia de pe străzi.

Consilierii locali care vor trebui să voteze, în următoare ședință a CLT, planul de măsuri imaginat de Nicolae Robu și de subordonații săi, ar trebui să fie atenți la documentele cu care administrația încearcă să-i intoxice. Și să voteze nu pentru că așa le cere partidul ci pentru ce au nevoie timișorenii.

Comentarii

comentarii