Acasă Actualitate Inundații devastatoare în Grecia, pe Insula Evia, destinație turistică preferată de timișoreni....

Inundații devastatoare în Grecia, pe Insula Evia, destinație turistică preferată de timișoreni. Trei oameni au murit, printre care și un bebeluș – Video

1137
DISTRIBUIȚI

Inundații devastatoare în Insula Evia din Grecia. Cel puțin trei oameni au murit, printre care și un bebeluș de 8 luni, după ce șuvoaiele au făcut prăpăd în mai multe localități. Autoritățile din Republica Elenă avertizează că pericolul nu a trecut.

Puhoaiele au lovit cu putere în Insula Evia, iar presa locală din Grecia informează că peste 3.000 de case au fost inundate. Potrivit ethnos.gr, un bărbat de 86 de ani, soția lui de 85 precum și un copilaș din Politika, localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Atena, sunt printre victime.

Cantități uriașe de apă au căzut pe insulă în ultimele ore, volumul de pricipitații fiind mult prea mare pentru a putea fi preluat de sistemele de canalizare.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ

Publicată de Elisavet Serbanescu pe Sâmbătă, 8 august 2020

Pompierii greci au primit nu mai puțin de 139 de apeluri de urgență, dintre care 35 de la oameni panicați că au fost prinși în case de torenți. Autorităție au folosit inclusiv elicoptere la misiunile de salvare. Elisavet Serbanescu, o româncă din Chalkida, a reușit să filmeze o astfel de intervenție:

Puhoaiele au lovit cu atât de mare putere, încât unii oameni s-au suit pe acoperișurile caselor, iar alții, surprinși pe stradă, s-au cățărat în arbori de măslin.

Conform ekhatimerini, inundațiile au făcut prăpăd la sud de Chalkida, în zona localităților Bourtzi și Lefkanti.

Furtuna este așteptată să piardă din putere în cursul acestei după-amiezi.

Comentarii

comentarii