Acasă Actualitate Învață de la antreprenori! Protocol de colaborare în sprijinul elevilor, între CCIAT...

Învață de la antreprenori! Protocol de colaborare în sprijinul elevilor, între CCIAT și ISJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Luni, 27 mai, la ora 13.00, în sala Dunărea a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, va avea loc semnarea protocolului de colaborare intre Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș ”Învață de la antreprenori”.

Acest protocol are ca scop principal promovarea în rândul elevilor din învăţământul public preuniversitar educaţia şi competenţele antreprenoriale, punându-i în contact direct cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente şi prezentări ale acestora în unităţi de învăţământ, precum şi prin sesiuni de discuţii între oamenii de afaceri şi elevi.

Conferința de prezentare va fi susținută de prof. Aura Codruța Danielescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, și de Florica Chitiță, președinta CCIA Timișoara.

Documentul este încheiat ca urmare a semnării de către Camera de Comerț și Industrie a României a protocolului de colaborare cu Ministerul Educației, în data de 9 mai 2024, având drept scop promovarea antreprenoriatului în școli prin organizarea și implementarea proiectului ”Învață de la antreprenori”.

Protocolul dintre Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș are ca scop principal promovarea în rândul elevilor din învăţământul public preuniversitar educaţia şi competenţele antreprenoriale, punându-i în contact direct cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente şi prezentări ale acestora în unităţi de învăţământ, precum şi prin sesiuni de discuţii între oamenii de afaceri şi elevi.

Rolul educației antreprenoriale în dezvoltarea mediului de afaceri din România este esențial, iar educația antreprenorială trebuie promovată în rândul tinerilor încă de pe băncile școlii -este mesajul celor două instituții.

Comentarii

comentarii