Acasă Actualitate Invazia verticală a barbarilor, domnia proștilor și trădarea oamenilor cumsecade

Invazia verticală a barbarilor, domnia proștilor și trădarea oamenilor cumsecade

284
DISTRIBUIȚI

Profesoara Aura Danielescu, fondatoarea sindicatului SOLE Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație și consilier județean, face o radiografie exactă a sistemului de organizare din această perioadă din țară cu efectele dezastruoase asupra întregii societăți, la toate nivelurile.

De asemenea, prof. Danielescu mai atenționează că în acest moment societatea nu are în frunte lideri, ci conducători care nu comunică și inspiră în subordonați frică.

”Gândindu-mă la ceea ce se întâmplă în aceste vremuri, la teama infinită pe care o avem unii față de alții, la crearea unor bariere de comunicare între cei aflați vremelnic pe posturi de conducere și subalterni, nu pot să nu apreciez câtă dreptate avea Nicolae Steinhardt, în 1937…când vorbea despre cele trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proștilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceștia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur și simplu, în sensul cel mai categoric – proștii și inculții la putere și în ciuda tuturor legilor economice și tuturor regulilor politice fac prostii, ca niște ignoranți ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd și nu aud, pe scurt trădează. Nu-și fac datoria. Imparțialii și încrezătorii înregistrează și tac. Sunt cei mai vinovați.

Când ne temem de inspectori, de directori, de mai marii aflați pe funcții, nu e vina lor că ne inspiră teamă, ci a noastră că-i lăsăm să o facă.

“Viața este darul lui Dumnezeu pentru noi, modul cum o trăim este darul omului pentru Dumnezeu”

Vă port în suflet pe toți, mă rog pentru voi cei curajoși și pentru cei care sunteți cumsecade, nutresc sentimente de apreciere, respect și dorință în a vă fi bine!”, este mesajul prof. Aura Danielescu.

Comentarii

comentarii