Acasă Actualitate Inventivi şi economi: Locuitorii din satul Grabaţ și-au scos piscinele în faţa...

Inventivi şi economi: Locuitorii din satul Grabaţ și-au scos piscinele în faţa caselor şi le-au umplut cu apă de la cişmeaua publică

749
DISTRIBUIȚI

Românii se dovedesc inventivi când vine vorba de relaxare totală, fără cheltuială. Mai mulţi locuitori din satul Grabaţ, comuna Lenauheim, judeţul Timiş, şi-au scos piscinele de plastic în faţa caselor.

Şi ca relaxarea să fie totală şi nici să nu se pună presiunea pe cheltuieli, aceştia le-au umplut cu apă de la cişmeaua publică, cu ajutorul unui furtun de 50 de metri.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a comunei, alături de mesajul: “Între timp, la Grabaț, unii cetățeni inventivi și cu mult tupeu, își umplu piscinele din fața casei cu apă de la cișmeaua publică printr-un furtun de 50 de metri”.

Satul Grabaţ se află la o distanţă de 10,5 km de oraşul Jimbolia şi a fost înființat în 1764. Administrația imperială a Banatului a dispus atunci crearea unei noi colonii. Astfel, Wilhelm von Hildebrandt, consilierul administrativ pe lângă curtea imperială de la Viena, a dispus construirea caselor fără ca vreun colonist să se fi stabilit aici.

Un an mai târziu, în 1769, circa 40 de familii de coloniști șvabi s-au însediat în noua așezare. După modelul satelor de coloniști, biserica, casa parohială, școala, primăria și birtul au fost construite în punctul central al satului. Numele de Grabaț este de origine slavă și exista deja atunci când au venit șvabii, însă nu descria o așezare anume ci descria această zonă locuită răzleț de crescători de vite sârbi.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii