Acasă Economic Investitorii sunt încă interesați de terenuri agricole în România, la prețuri medii...

Investitorii sunt încă interesați de terenuri agricole în România, la prețuri medii cuprinse între 2.000 și 7.000 euro/ha

DISTRIBUIȚI

Terenurilor agricole din România au rămas atractive anul trecut pentru investitori, care găsesc randamente mai bune decât în alte țări europene, iar în 2016 se va menține acest trend, prețurile de tranzacționare sitându-se între 2.000 euro și 7.000 euro pe hectar, potrivit agenției Hitch&Mosher.
”Având în vedere interesul crescut al clienților investitori, estimăm că anul 2016 va fi unul la fel de dinamic pe această piață, unde în prezent prețurile medii de tranzacționare sunt cuprinse între 2.000 euro/ha și 7.000 euro/ha (în zona de vest a țării). Factorii importanți în determinarea prețurilor de tranzacționare țin de gradul de comasare al terenurilor, de situația cadastrală a acestora, de existența logisticii necesare pentru o agricultură performantă și, nu în ultimul rând, de calitatea naturală a terenului”, a declarat Marius Schiopota, Managing Partner al Hitch&Mosher.
Hitch&Mosher a oferit, între anii 2011 și 2015, consultanță pentru realizarea unor tranzacții cu peste 15.000 de hectare de teren agricol (prospectare, vânzare – cumpărare, comasare, arendare, regularizare a acestora prin reconstituirea dreptului de proprietate), rezultate care plasează compania pe primul loc pe piața de consultanță în tranzacțiile cu terenuri agricole.
”Pentru investitorii de calibru, comasarea terenurilor este un element de importanță strategică, permițăndu-le, astfel, să atingă suprafața optimă, dând astfel sens investițiilor complete în utilaje și tehnologie, iar, sub aspect operațional, să devină eficienți și să genereze profit”, potrivit Hitch&Mosher.
Cea mai mare suprafață tranzacționată în ultimii ani, pentru un astfel de client, a fost de 2.000 de hectare.
Datorită interesului crescut pentru sectorul agricol, Hitch&Mosher a înființat Essimo Grup, o companie full – service, dedicată investițiilor în agricultură. Obiectivul principal al companiei îl reprezintă încurajarea investițiilor private în exploatări agricole mari, care, pe termen mediu și lung, au cel mai mare potențial de a deveni profitabile.
Pe lângă tranzacțiile cu terenuri agricole, Hitch&Mosher a intermediat în 2015 și tranzacții în real – estate: rezidențial, comercial, industrial, office și retail.
Hitch & Mosher este cea mai mare companie de real – estate din vestul țării, înființată în 2005, în Timișoara, cu capital integral românesc.

Sursa; profit.ro

Comentarii

comentarii