Acasă Actualitate Invictus 2023, în fața Catedralei Mitropolitane, pe itinerarul Timișoara -Arad -Oradea –...

Invictus 2023, în fața Catedralei Mitropolitane, pe itinerarul Timișoara -Arad -Oradea – Carei 

DISTRIBUIȚI

Duminică 22 octombrie, Brigada 18 Cercetare Supraveghere “Decebal” a organizat un ceremonial militar și religios la monumentul “Crucificare” din fața Catedralei Mitropolitane Timișoara.

După slujba de pomenire desfășurată în catedrală a eroilor căzuți în teatrele de operațiuni, membrii Invictus, împreună cu alergători voluntari din cadrul Ministerului Apărarii Naționale MApN și civili au plecat cu ștafeta mai departe la Arad.

La manifestarea tradițională care se desfășoară an de an au participat veterani de război, cadre militare active în rezervă sau retragere, autorități publice județene și locale, elevi și studenți cetățeni.

Aflată la 10 a ediție pe itinerarul Timișoara -Arad -Oradea – Carei Ștafeta Veteranilor “Invictus” a devenit o tradiție ce amintește în fiecare an despre spiritul de învingători care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.

“Participanții poartă în alergare drapelul național din respect pentru înaintași și din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem cât și pentru cei plecați dintre noi a căror lecție de patriotistă scrisă în inima fiecăruia.

Cei care iau parte la ștafetă se opresc la monumente ridicate în cinstea celor care au murit pentru țară. Atunci când oboseala își va spune cuvântul își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul invictus: să te ridici să lupți în continuare pentru România”, este mesajul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “Decebal” Timișoara.

Ștafeta veteranilor Invictus este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale care și-au propus să promoveze memoria eroilor prin intermediul sportului.

 

Comentarii

comentarii