Acasă Actualitate Invictus! Timișoara-Arad-Oradea-Carei, de Ziua Armatei 2022

Invictus! Timișoara-Arad-Oradea-Carei, de Ziua Armatei 2022

DISTRIBUIȚI

În prezența viceprimarului Timișoarei, Cosmin Tabără, a subprefectului Sorin Ionescu, și a comandantului Virgil Nicu Florescu, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL” Timișoara a organizat, vineri 21 octombrie, la ora 09.00, ceremonial militar și religios la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier.

Evenimentul a avut loc cu prilejul plecării din Garnizoana Timișoara a „Ștafetei Veteranilor”, aflate la ediția a IX-a, pe traseul Timișoara-Arad-Oradea-Carei, unde se va încheia de Ziua Armatei 2022. Au participat veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice județene și locale, elevi și studenți, reprezentanți ai mass-media, membrii comunității locale.

„Ștafeta Veteranilor” este evenimentul național care coagulează societatea civilă și militară în jurul eroilor de ieri și de  azi, veteranilor și valorilor naționale.

Și anul acesta, voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili vor purta Ștafeta Veteranilor pe 3 trasee, aducând astfel un omagiu eroilor României, de ieri și de astăzi.

Evenimentul ajuns la cea de-a IX-a ediție, va străbate toate județele țării și se va termina pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Participanții vor purta în alergare sau pe bicicletă drapelul național, se vor opri la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, își vor aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Atunci când le va fi cel mai greu, își vor aminti că sute de mii de români au murit în alte locuri decât în ţara lor, ciuruiţi de gloanţe, sfârtecaţi de obuze, îngheţaţi, înfometaţi, însetaţi, îngropaţi la comun…!

Chiar dacă eforturile noastre nu vor fi niciodată suficiente pentru a exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor de ieri și de azi, a alerga sau pedala o distanță mai mare decât cea de ultramaraton, într-un moment atât de reprezentativ pentru națiunea noastră, cum este Ziua Armatei Române, reprezintă un adevărat exemplu de spirit Invictus.  Vino și tu alături de noi! – este mesajul Ștafetei Veteranilor 2022.

Comentarii

comentarii