Acasă Actualitate Invitaţia Colegiului Pacienţilor Timiş, pentru schimbările din Sănătate

Invitaţia Colegiului Pacienţilor Timiş, pentru schimbările din Sănătate

534
DISTRIBUIȚI

Timişorenii interesaţi de îmbunătăţirea sistemului medical sunt invitaţi de Colegiul Pacienţilor să participe joi 17 ianuarie 2019, ora 15.00, la Hotel Timişoara pentru a vota cele mai urgente trei schimbări în legislaţia sănătăţii pentru următorii ani, unde va avea loc şi un work-shop cu tema “Formularea şi promovarea de alternative la politicile de sănătate publică iniţiate de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Experţii Colegiului Pacienţilor din acest proiect vor prezenta propunerile lor privind politicile publice din sănătate şi împreună cu participanţii din sectoarele spitalizare, ambulatoriu şi investigaţii paraclinice vor identifica cele mai adecvate propuneri, urmând ca după o analiză să se voteze cele mai viabile dintre acestea, care pot conduce la o veritabilă schimbare în sistem. Acestea vor face parte din modificările pe care Colegiul Pacienţilor împreună cu acei dintre jucătorii din sănătate care se vor implica le pot aduce în următorii doi ani în sănătatea din Romania.

Aşa cum declara preşedintele Colegiului Pacienţilor Timiş, Dorin Raţă, “Prin toate activităţile propuse şi rezultatele urmărite, dorim să identificăm principalele probleme din sistemul medical referitoare la calitatea, accesul şi sustenabilitatea serviciilor medicale şi împreună să găsim soluţiile cele mai bune pentru un sistem de sănătate eficient şi funcţional”.

În cadrul unor evenimente anterioare care au avut loc la Timişoara, Cluj şi Bucureşti reprezentamţii Colegiului Pacienţilor Timiş au identificat numeroase probleme sistemice ce afectează cetăţenii în accesarea serviciilor medicale publice precum şi propunerile aferente de îmbunătăţire a cadrului legislativ cu scopul rezolvării acestora.

Aşa este, spre exemplu, situaţia injustă a plafoanelor pentru analize de laborator care lasă un număr mare de pacienţi fără analizele necesare, absenţa medicilor specialişti în contract cu Casa de asigurări – fapt ce obligă pacienţii să meargă în spitale sau să plătească din buzunar aceste servicii în privat, servicii şi condiţii de spitalizare precare datorate subfinanţării spitalelor.

Invitaţia de participare li se adresează tuturor celor care doresc schimbarea –  membri ai asociaţiilor civile, organizaţii de pacienţi, angajaţi din sistemul medical, sindicalişti, politicieni, organizaţii şi companii care lucrează pentru binele pacientului din România.

“În 17 ianuarie vă chemăm să votaţi priorităţile din sănătate, pentru ca politicienii şi factorii de decizie să conştientizeze la ce au de lucrat în următoarea perioadă şi ce este de schimbat în contractul cadru al C.N.A.S.”, îndeamnă Colegiul Pacienţilor Timiş.

Persoana de contact: Carmen Sas, Expert relaţie grup ţintă, tel. 0730774481; carmen.sas@colegiulpacientilor.org; www.colegiulpacientilor.org.

Comentarii

comentarii