Acasă Actualitate Invitație către bănățeni duminică la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă!

Invitație către bănățeni duminică la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă!

DISTRIBUIȚI

Episcopia Caransebeșului îi invită pe bănățeni, sâmbătă, 29 iunie, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, și duminică, 30 iunie, în Duminica tuturor Sfinților și Soborul Sfinților Apostoli, la hramul Schitului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Bogâltin, respectiv hramul Mănăstirii Piatra Scrisă și a Schitului Stăncilova.

Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Bogâltin îmbracă veșmânt de sărbătoare sâmbătă, 29 iunie, prilej cu care Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 9,30, de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de Liturghie, se va sfinți apa și se va citi Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Piatra de temelie a lăcașului de cult s-a pus în anul 1949, construcţia schitului fiind dirijată şi executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioşilor din Bogâltin, Cornereva şi de pe Valea Almăjului, semn că, încă de atunci, oamenii locului au simțit nevoia de a întregi farmecul naturii cu frumusețea rugăciunii, la care sunt invitați toți cei care doresc să își aducă recunoștința lui Dumnezeu și sfinților Săi.

Bucuria la Schitul de la Bogâltin va începe încă din ajun, când, la ora 18, se va oficia Slujba Privegherii (Vecernia cu Litie și Utrenia).

În Duminica Tuturor Sfinților, credincioșii sunt invitați la comuniunea în Cuvânt și în Potir la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, oficiată de către Preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, începând cu ora 9, la Mănăstirea Piatra Scrisă, acolo unde icoana Sfintei Treimi pictată pe stâncă întâmpină pelerinii cu un îndemn la sfințire, rugăciune nesfârșită și bucurie.

Tot duminică, 30 iunie, la Soborul Sfinților Apostoli, din încredințarea și cu binecuvântarea preasfințitului părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, la hramul Schitului Stăncilova, Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 9,30 de părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului.

Așadar, în weekend, Banatul Montan devine un loc de pelerinaj, un loc de întâlnire cu Dumnezeu în sfintele slujbe, deci un prilej de sfințire, de trăire cu sens a vieții, căci, așa cum spune Sfântul Apostol Petru, „o singură zi înaintea Domnului este ca o mie de ani și o mie de ani ca o singură zi”, ceea ce înseamnă că timpul vieții pe Pământ nu trebuie să fie altceva decât o pregătire continuă pentru veșnicia în Împărăția cerească.

Vă așteptăm alături de noi! – îndeamnă Episcopia Caransebeș.

 

Comentarii

comentarii